Egészen komoly vállalkozásba kezdett a Vocativ, több mint száz színész több mint ezer filmjét nézték át, hogy megtudják, ki az a színész, aki a legnagyobb eséllyel hal meg a filmvásznon.

Végül egy száz színészből álló listát raktak össze, tényleg nagyon változatos szereplőkkel, híresekkel, kevésbé híresekkel, fiatalokkal, öregekkel, régi színészekkel, újakkal.

Eddig sokan azt gondolták, hogy Sean Bean az, aki szinten minden filmjében meghal, esetleg egy évtizeddel korábbanról Michael Wincott, de most kiderült az igazság, és hogy Mickey Rourke a legnagyobb meghaló.

Rourke a filmjei 29,7 %-át nem éli túl, vagyis közel minden harmadik filmjében megölik a rendezők. Ez a harmincéves pályafutása alatt összesen 22 filmet jelent.

A második helyen egy klasszikus, skót mellékszereplő, Tommy Flanagan futott be, aki a filmjei 26,1 %-ában hal meg, olyan filmekben mint például a Gladiátor vagy a Sin City. Ez nála egyébként 12 filmet jelent.

A dobogó harmadik fokát tudta csak megcsípni Sean Bean, aki ugyan darabra több filmben hal meg, mint Mickey Rourke, egészen pontosan 27-ben, viszont több filmben is szerepel, így a filmjei csak 25 %-ában hal meg. A negyedik helyezett némileg meglepő módon Leonardo DiCaprio lett, aki a filmjei nagyjából 20 %-ában hal meg.

Ha nem a százalékos arányokat, hanem a darabszámokat nézzük, akkor egyrészt Sean Bean máris sokkal jobb helyen áll, a 27 filmes halálával a harmadik helyet szerzi meg a listán. Másrészt kiderül, hogy John Hurt karrierje volt a legerőszakosabb, ő 45 filmjében is meghalt. Darabszámra a második helyen Vincent Price található, 32 filmes halállal.

A Vocativ az egészből csinált egy szép nagy táblázatot, filmcímeket is lehet böngészni, így kiderül, hogy a listán szereplő színészeket legnagyobb arányban a sorozatok irtják, leginkább a 24, a Sons Of Anarchy, valamint a Lost, de a filmek közül igen jól szerepel a Sin City például. A teljes táblázatot itt találja meg.