Joni Mitchell - akinek nevét legalább az Igazából szerelem című filmből - milliók ismerik, március 31-én került kórházba, miután eszméletlen állapotban találtak rá Los Angeles-i otthonánban.

Bár az egyelőre rejtély, mi okozta az eszméletvesztést, a 71 éves énekesnő számos betegségben szenved, többek között az úgynevezett Morgellons szindrómában, írja a Huffingtonpost. Ez a furcsa és sok szempontból még feltérképezetlen kór a mai napig nagy vitákat vált ki a szakemberek között.

A betegek legjellemzőbb tünete, hogy úgy érzik, férgek, bogarak és egyéb állatok mászkálnak a bőrük alatt amelyek csípnek és harapnak is. A bőrüket  - az állandó vakarózásnak köszönhetően - sebek borítják, amelyeből furcsa, rostszerű szálak állnak ki. Egyes vélekedések szerint ezek a szálak mindössze a sebekre tekert kötésekből származnak, nem a bőrből, ám más szakemberek azt állítják, a bőrsejtek fertőzéses állapota eredményezi ezeket. A hivatalos álláspont szerint a Morgellons szindróma pusztán érzékcsalódás.

Joni Mitchell másként vélekedik erről, egy interjúban így mesélt a betegségéről:

„Mindeféle színű rostok türemkednek ki a bőröm alól, mint gombák az eső után: orvosszakértői vizsgálatok sem tudják eldönteni, hogy állatok, növények, vagy ásványok ezek. A Morgellons egy lassú és kiszámíthatatlan gyilkos - egy terrorista kór: szétrobbantja valamelyik szervedet, és akár egy ávre is ágyhoz láncol."

Mitchell arról is mesélt, hogy sebei miatt állandóan rejtőzködnie kell, de szeretne harcolni azért, hogy végre elismerjék ezt a betegséget, és ne pszichiáterhez küldjék a Morgellons szindrómában szenvedőket.