Hivatalosan annyit tudni, hogy Katalin hercegné április második felében szüli meg a második gyerekét, a legtöbben április 25. körülre saccolják az időpontot, de szólnak pletykák a korábbi szülésről is. Az biztos, hogy az elsőnél komolyabb előkészületek vannak a kórház körül. A szülés után pedig Pippa Middleton odaköltözhet a testvéréhez.

Nagyjából két évvel első gyereke születése után Katalin hercegné a közeljövőben újabb trónörökösnek ad életet. Ez az, ami biztos, minden más, ami ezután következik nagyjából találgatás, de azért kiindulási alapnak érdemes ezekkel tisztában lenni.

Mikor fog szülni?

Tényleg senki sem tudja megmondani. Az nagyon valószínű, hogy április második felében, de néhány pletyka szerint már akár a napokban. Állítólag Katalin hercegnénél április 14-én már megkezdődtek a kisebb fájások. De miután nincs a témában hivatalos nyilatkozat, így nem sokat tudni a dologról.

Az biztos, hogy Katalin még nincs a kórházban, úgyhogy arra azért viszonylag kicsi az esély, hogy még ezen a héten megszüljön.

Jelenleg a legtöbb pletyka április 25-éről szól.

Hol fog szülni?

Az első gyereknél, György hercegnél bevált a Hyde parkhoz közeli St Mary's kórház, úgyhogy a második gyerekét is ott fogja megszülni a hercegné.

Két évvel ezelőtt már hetekkel a szülés előtt a kórház Lindo Wingje előtt strázsáltak a fotósok és a forgatócsoportok, ami elég nagy felfordulást okozott, ezen most változtatnak.

A stábok egészen addig nem foglalhatják el a helyeiket, amíg Katalin hercegné be nem vonul a szülészetre, várhatóan néhány nappal a szülés előtt.

Az előkészületek már ezen a héten elkezdődnek, korlátozzák a parkolást a kórház környékén, de különösen a kórház belterületén. Ezután a jövő héten kijelölik majd, hogy milyen területeken verhetnek tanyát a stábok.

Ezek az intézkedések valószínűsítik a leginkább, hogy Katalin hercegné nem a napokban, hanem csak a jövő hét végén fog szülni valamikor, esetleg az utána lévő héten.

Mit lehet tudni a születendő gyerekről?

Ahogy György herceg esetében, úgy a testvére esetében sem árulták el előre, hogy fiút vagy lányt vár a hercegi pár.

Az biztos, hogy a most születendő gyermek a negyedik lesz a trónörökösök sorában. Megelőzi őt a nagyapja, Károly herceg, az apja, Vilmos herceg és a bátyja, György herceg. Beékelődik majd viszont Harry herceg elé, aki emiatt az ötödik helyre csúszik le a rangsorban.

Ezen kívül semmit sem tudni Vilmos herceg második gyerekéről. A pletykák szerint a hercegi párnak lánya lesz, de a gyerek megszületéséig semmi biztosat sem lehet mondani. A pletykákat egyébként arra alapozzák, hogy Vilmos hercegék állítólag a terhesség bejelentése után megkérték II. Erzsébetet, hogy róla nevezhessék el a születendő gyereküket.

A szülés után valószínűleg Katalin hercegné húga, Pippa Middleton odaköltözik majd hozzájuk, hogy segítsen a testvérének az első hetekben. Természetesen erről sincs hivatalos nyilatkozat, de Pippa Middleton korábban már mondta, hogy nagyon szívesen lenne ott a testvére mellett néhány hétig, és a brit lapoknak nyilatkozó névtelen források azt mondják, hogy ennek Katalin hercegné is örülne.

Hol lesz Vilmos herceg?

A brit hagyományok úgy tartják, hogy a hercegnek is jelen kell lennie a szülésnél. Korábban még egy embernek - jellemzően a belügyminiszternek - is ott kellett lennie a szülőszobában, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem imposztor, hanem valódi trónörökös született.

Ez a szabály már a múlté, az viszont nem, hogy hercegi körökben tulajdonképpen elvárt az apás szülés.

Vilmos a testvéréhez hasonlóan a brit hadseregben dolgozik, ráadásul most éppen mentőpilótának képzi ki magát, ami bezavarhat abba, hogy időben odaérjen a kórházba. A legrosszabb esetben éppen a norwichi támaszponton fog gyakorlatozni, amikor megkapja a hírt arról, hogy be kell mennie a kórházba. Ez a támaszpont kétszáz kilométerre van a londoni kórháztól, vagyis bő kétórányi autóútra. Ezen kívül még két támaszponton tanul Vilmos, szerencsére mindkettő közelebb van Londonhoz. A stavertoni bázis 160, a cambridge-i pedig 110 km-re van a kórháztól. Egyébként nem történik tragédia, ha Vilmos nem ér oda a kórházba, de azért több mint valószínű, hogy össze fog neki jönni a dolog.

Megint nagy lesz a felhajtás?

Értelemszerűen annál kisebb lesz, mint amekkora az első gyerek születésénél volt, de a britek és a királyi család rajongói már elkezdtek eléggé rápörögni az újabb királyi szülésre.

A britek jó szokásukhoz híven, már március végén elkezdtek fogadásokat kötni arra, hogy hogy hívják majd az újszülöttet. A fogadók szerint egyébként valószínűleg lánya születik majd a párnak, és a Charlotte névre számítanak a legtöbben.

A felhajtásért pedig Katalin hercegné is tett egy keveset, amikor szintén március végén deklaráltan mutatkozott utoljára nyilvánosan a szülés előtt.

A hercegné terhességét tavaly szeptemberben jelentették be hivatalosan, de addigra már hónapok óta keringtek a pletykák Katalin terhességéről Vilmos herceg egy óvatlan elszólása miatt.

Szóval a felhajtás most azért kisebb, de már most rengeteg pletyka kering a szülés különféle részleteiről. Az igazi robbanásszerű híráradat viszont akkorra várható, amikor Katalin hercegné bevonul majd a kórházba.