Katalin hercegné a Londontól nagyjából száz kilométerre, egy Backlebury nevű, nagyjából 2000 fős kis faluban nőtt fel, annak is a szélén, Chapel Row-n.

A család kedvenc étterme nagyjából félóra sétára volt tőlük, a település Stanford Dingley nevű részén, szinte minden héten megfordultak a The Old Boot Inn nevű vendéglőben. Amikor a Middleton-lányok idősebbek lettek, akkor a szüleik nélkül is elkezdték látogatni a helyet.

Aztán ahogy Katalin hercegné Londonba költözött, megmaradt ez a szokása, sőt azután is, hogy hercegné lett belőle - írja a People.

A királyi esküvőre Katalin a fél falut meghívta, nagyjából 300 helybéli lehetett ott az eseményen, de a The Old Boot Innben is hatalmas buli volt, rengeteg turista és rengeteg újságíró volt kíváncsi az étteremre, amiben Katalin hercegné és a családja rendszeresen megfordulnak.

„Itt mindenki nagyon izgatott, reméljük, hogy Kate is jól lesz, és egészséges baba születik! Biztos vagyok benne, hogy lecsúszik majd itt az étteremben néhány pohár ital a szülés után. Ez tuti” - mondta a lapnak az étterem tulajdonosa, John Haley, aki gyakorlatilag kislány kora óta ismeri a hercegnét.

Szoros szálak fűzik hozzá, hiszen mostanában is heti rendszerességgel találkoznak. A hercegné a múlt héten is meglátogatta az éttermet, amikor az apjával találkozott, és megittak egy pohár sört. „Csak besétálnak, és leülnek. Nincs nagy bejelentés, vagy bármi ilyesmi, ha a családdal jönnek, akkor foglalnak asztalt, de ennyi. Nem kerítenek nagy feneket a dolognak” - mondta a vendéglős.

Annak ellenére, hogy sokan tudják, hogy Katalin hercegné gyakran megfordul a helyen, az étteremben mindig nyugiban tud lenni. Így volt ez akkor is, amikor Vilmos herceggel még csak ismerkedtek, és szerettek volna a kíváncsi tekintetektől távol lenni.

„Sokszor ugrott be Vilmos és Kate. Csak úgy besétáltak, kértek egy-egy pohár bort, vagy ami éppen megtetszett nekik az étlapról. Kate általában egy pohár bort vagy üdítőt kért. Vilmos is inkább boros, de azért ő a sört is szereti. Bejönnek, leülnek, dumálnak egy kicsit. Szerintem azért szeretnek idejönni, mert itt nyugiban lehetnek” - mondta Haley.

A The Old Boot Innt tényleg mintha nekik találták volna ki, az egyébként is kicsi falu szélén található, véletlenül nehéz idetévedni, az éttermet mezők veszik körül, távol vannak a kíváncsi tekintetektől.

„Nagyon eldugott helyen vagyunk. Nincs a közelben főút, a tömegközlekedés sem jön ide, boltok sincsenek a környéken. Csak két kocsma és egy templom van. De minden héten vannak olyan vendégeink, akik a királyi kapcsolat miatt érkeznek. Nyáron különösen nagy a forgalmunk. Az emberek általában azt kérdezik, melyik asztalnál szokott Vilmos és Kate ülni, aztán leülnek oda, és isznak egy pohár valamit” - mesélte a vendéglő tulajdonosa.

Az étterem egyébként egyáltalán nem drága, mármint az angol árakhoz képest. Egy előétel 5-6 font körül van, főételeket 15-20 fontért kapunk, egyszerűbb, bárfogásokat pedig nagyjából 10 fontért lehet venni.