Azt írja az LAist, hogy megint előkerült néhány érdekesség azokból az emailekből, amelyeket a Sony belső levelezésének feltörésekor szereztek meg ismeretlenek. Most éppen a PBS közszolgálati csatorna Finding Your Roots című műsorának vezetője, Henry Louis Gates, Jr. egyik levele – amelyben tanácsot kér a Sony Pictures jelenlegi vezérigazgatójától, Michael Lyntontől.

Mit szól ehhez?

Azért volt szüksége a nagyfőnök véleményére, mert a tévéműsorában, amelyben híres amerikaiak származásával, családtörténetével foglalkoznak, éppen Ben Affleck főszerepeltetésére készültek, akiről kiderült, hogy egyik felmenője rabszolgatartó volt. „[A műsor] fennállása óta először az egyik vendégünk arra kért, hogy szerkesszünk ki valamit az egyik felmenőjével kapcsolatban – azt, hogy rabszolgákat tartott. Még sosem próbált meg senki kicenzúrázni, vagy kiszerkeszteni valamit abból, amit találtunk. [Affleck] megasztár. Mit csináljunk?”.  Lynton erre azt mondta, hogy ha senki sem tud róla, szedjék ki, de kellemetlenné válhat az ügy, ha kiderül, pláne, hogy ilyen okokból cenzúrázták a műsort.

A színész neve egyébként egyszer sem szerepel az emailben, csak Gates egyik poénja leplezi le: „az ilyesmi sérti a PBS szabályzatát, még akkor is, ha Batmanről van szó”.  

Szerencsére a PBS és Gates már kommentálták is az ügyet: a sajtónyilatkozatuk szerint sokkal érdekesebb volt a családja történetének szempontjából a függetlenségi háborúban harcoló, a gyakorló okkultista őse, vagy a polgárjogi aktivista édesanyja. A 

Egyébként itt a műsor előzetese.