Bár a magyar kereskedelmi televíziózás méltánytalan közönnyel, a nyolcadik évad után elengedte a Vészhelyzet óta legsikeresebbnek bizonyuló kórházsorozatot, nem kell ahhoz naprakész információkkal rendelkezni, hogy mély megrendülést váltson ki a legismertebb és legkedveltebb főszereplő váratlan halála

Már csak azért is, mert a mozifilmekből is ismert Patrick Dempsey - sorozatbeli nevén Derek Shepherd - felelt a sorozat tesztoszterontartalmának nagyjából ötven százalékáért.

Jó, hatvan.
 

Dempsey a Grace Klinika első része óta tagja a csapatnak, és bár a sorozat középpontjában a gyakornokok állnak, az abszolút főszereplő, Meredith Gray on/off pasijaként, majd végül férjeként gyorsan ő is vezető karakterré nőtte ki magát, mint Doktor McDreamy.

A becenév nem véletlen, karaktere ugyanis fájóan hajaz a leányálmok tökéletes szőke hercegére. Jóképű, vicces és sármos, de ugyanakkor érzelmes és hűséges, az erkölcs és etika kikezdhetetlen szobra, ráadásul a világ egyik legjobb agysebésze.

Emellett  persze megrendíthetetlenül imádja az indokolatlanul picsáskodó lelkileg sérült főszereplőt. Akit persze feleségül vesz, örökbefogad vele egy hányatott sorsú, színesbőrű kisbabát, de végül azért összejön a közös gyerek is. 

(A valóságban sajnos már nem megy neki iyen könnyen ez a cukiskodás, mert felesége 15 év után - állítólag hatalmas egója miatt - lelépett mellőle.)

Kissé túlspilázott karakterébe maga Dempsey is beleunt az utóbbi években, legalábbis többször utalt rá, hogy már mindent kihozott ebből a szerepből. Most, a tizenegyedik évad végén el is hagyja a sorozatot, és a producerek igazán méltó módon, egy teljes résszel mondanak neki búcsút.

Ja, hogy véres és fájdalmas autóbalesetben hal meg, úgy, hogy félrediagnosztizálják, és nagyjából az epizód felében agonizál?

Hiába, ez mégiscsak a Grace Klinika, ahonnan nagyon könnyű csúnya halállal lelépni, akár beteg, akár szereplő az illető.

Mindenesetre kérdés, hogy alfahím nélkül mi lesz a folytatással.