Ambrus Attila a vasárnap esti Propaganda műsorban beszélt a bankrabló múltjáról, arról, hogy nem tudta, vagy elkapják, vagy meglövik. A bűntársával szinte filmekbe illő megállapodást kötöttek.

„Volt egy olyan megállapodásom az akkori bűntársammal, hogy ha valaki megsérül kettőnk közül, és nem tudunk elmenekülni, akkor az volt a megállapodás része, hogy a másik fejbe lövi. Én is benne voltam ebben a történetben, a bűntársam is benne volt. Az volt a cél, hogy valaki oldja meg a helyzetet. Az egyikünknek sikerüljön, de a másikat, ha megsérül, és nem tud elmenekülni, akkor fejbe kell lőni. Volt egy ilyen megállapodásunk, és én betartottam volna. Hogyha szétlövik a lábamat, és nem tudok elmenekülni, akkor gondolkodás nélkül azt mondtam volna a bűntársamnak, hogy „figyelj, barátom, eljött az a pillanat, hogy vége, oldd meg a helyzetet!”. Ha neki sikerül lelépni, és én nem tudok elmenni, akkor ennyi"– idézte az interjú részletét a Bors

A 48 éves Ambrus Attila a börtönévek után kerámiázással foglalkozik, tavaly nyáron egy menyasszonyt rabolt el kérésre, ami után kidobták a lagziból, és ezt maga sem értette, miért.