Tegnap ítélet született a több közéleti szereplőt is érintő, évek óta húzódó őssejtbotrány-perben. Mint megírtuk, Fásy Ádám is a vádlottak között volt, és őt is felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. Ám ő állítja, csúnyán átverték, összekeverték, ő nem befektető – írja aBlikk, de ma reggel a TV2 Mokkában is ezt nyilatkozta. 

Annak idején azért társultam a cégbe, mert az ismerőseim, Pákh Imre és S. István egyedül bennem bíztak meg. De nem tettem be pénzt, és nem is vettem ki. Az érzelmeim is irányítottak, hisz a 18 éves fiam rákban halt meg. A gyerekemen már senki nem tudott segíteni, de nem akartam, hogy más is átélje ugyanezt a fájdalmat. Ezért vettem részt ebben az egészben, de bárki el tudja képzelni, hogy én magzati őssejtet állítok elő, és beadom a betegeknek? Nem is tudom, mit takar pontosan az, hogy bűnsegédnek neveztek meg" – panaszolta Fásy a lapnak, akit 7 millió forint megfizetésére is köteleztek.

Mint megírtuk, a II.-III. kerületi ügyészség  2012 januárjában emelt vádat a magánklinika tulajdonosai és alkalmazottai ellen, mert 2007 augusztusa és 2009 februárja között legkevesebb 26, többnyire gyógyíthatatlan betegségben szenvedő embernél végeztek őssejtkezeléseket engedély nélkül. Egy-egy kezelés 5 millió forintba került, az IRM Zrt.-nek csak az őssejtek levételére és tárolására volt engedélye, terápiás célra nem használhatták volna fel a sejteket.