Ennyi év után elég nehéz elhinni, de elvileg még mindig maradt olyan részlet, amit nem biztos, hogy tudott a Jóbarátokról. Mivel május 6-án volt 11 éve, hogy bemutatták az utolsó részt, a Huffington Post újra előkapart öt dolgot a castingról. A Jóbarátok egyik pruducere, Marta Kauffman mesélt a válogatásról. 

1. Sokkal vegyesebb társaságot képzeltek el a producerek

Igazából a fő szempont az volt, hogy a karakterek viccesek és szépek legyenek, de az alkotók fekete színészeket képzeltek el a társaságban. Többek között Cree Summert is meghallgatták, de végül nem passzolt a szerepre. 

2. Ha Vince Vaughn lett volna Joey...

Akkor Vince Vaughn lett volna Joey. De nem lett, pedig Kauffman kifejezetten csinosnak és magasnak találta (mert az is). Jól ment az olvasópróba, de aztán Matt LeBlanc illett a legjobban a szerepre.

3. Lisa Kudrow nem így akarta játszani Phoebe-t

Kudrow a próbákon a saját verzióját adta elő, de az alkotók megmondták neki, hogy ez így egyáltalán nem vicces, úgyhogy kénytelen volt visszatérni az eredeti elképzeléshez. Jól tette, mert az eredmény egy nagyon szerethető és furcsa karakter lett. 

4. Monica lett volna Rachel

Courteney Coxot először Rachel szerepére hívták be, a casting annyira jól sikerült, hogy Kauffmanék őt is akarták a sorozatba. De Cox Monica szövegét is fel akarta olvasni, ezért egy második meghallgatást is egyeztettek, amin közölték volna vele a jó hírt. Courteney Cox viszont annyira illett Monicára, hogy inkább ezt a szerepet osztották rá, Rachelé helyett. 

Anistont és Matthew Perryt is egy másik műsorhoz kötötte szerződés

Jennifer Aniston másik sorozata, a Muddling Through végül megbukott és Perryé is megszűnt, úgyhogy végül el tudták vállalni a Jóbarátokat. 

+1 A végén működött a kémia

Úgy 500 színészt hallgattak meg, míg meglett a végső hat. Az első közös olvasópróbán mindenki érezte, hogy EZ AZ. 

Egyszerűen érezted a kémiát, tudtad, hogy rendben van. Ez nem mindig működik a képernyőn, de ebben az esetben mindannyian elég izgatottak voltunk.