Továbbra is bizonytalan, mi lesz azoknak az embrióknak a sorsa, amelyeket a fiatal nő petefészekrákja évekkel ezelőtt fagyasztott le az akkor még házas Rippel Ferenc és Simó Vivien, írja a Blikk

Az embriók 100 évre kerültek letétbe, de mivel a pár azóta elvált, együtt már biztosan nem vállalnak genetikai kistestvért fiuknak. Ajándékozással ugyan egy, akár több gyermektelen nő is megkaphatná az embriókat, de Rippel exfelesége ezt nem akarja.

„A jövő nagy kérdése, hogy oldjuk ezt meg. Az elajándékozásban nem hiszek, hisz mégiscsak a gyermekünk, Krisztofer testvéreiről van szó. Egy furcsa helyzetben később akár még össze is jöhetne a saját testvérével" - mondta a Blikknek Simó Vivien.

„Tudom, hogy ez furcsán hangzik, de nem egy ilyen esetről hallottunk már. Nagyon meg kell fontolni, hogy mi lesz. Ezt pedig csak Ferivel együtt dönthetjük el. Annak idején a petesejtet a nagynéném, Kriszti adományozta. Így az ő véleménye is fontos számomra."

Az embriókat tudományos célra is felajánlhatják, illetve meg is semmisíthetik. A lap Rippel Ferencet is megkereste, de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.