horoszkóp

Ön a magyar indulót juttatná tovább az Eurovízió elődöntőjéből?

2015.05.19. 10:06

Összeszedtük, hogy kikkel indul egy mezőnyben. Vajon ő a legjobb?

Az Eurovízió szabályai szerint az emberek nem szavazhatnak a saját országuk indulójára, de ez itt szerencsére nem a hivatalos verseny, úgyhogy ha önnek Boggie háborúellenes száma tetszik a legjobban, akkor nyugodtan adjon neki jó sok pontot!

Albánia - Elhaida Dani

Elhaida Dani nemcsak Albániában, de Olaszországban is népszerű előadónak számít, mert 2013-ban megnyerte a The Voice Of Italy című versenyt, ami az Eurovíziós Dalfesztiválon még nagyon jól jöhet neki, hiszen ebben a versenyben a saját országukra nem szavazhatnak a nézők, így nagyon jól tud jönni a saját országon kívüli ismertség. A népszerű olasz énekessel, Riccardo Cocciantéval is dolgozott már együtt.

Belgium - Loic Nottet

A belga induló igazi Youtube-felfedezett. Korábban pörgött már a neve azért is, mert feldolgozta Rihanna Diamonds című számát, ahogy azért is, mert újraénekelte Sia Chandelier című slágerét. Az énekes teljesen maga álmodta meg az eurovíziós produkcióját. Ő írta a számát, a szöveget és a dallamot is, ő találta ki a koreográfia egy részét, de még azt is, hogy milyen legyen a klipje, meg az öltözéke.

Dánia - Anti Social Media

A dán Anti Social Media nevű zenekar azt a célt tűzte maga elé, hogy a 60-as évek népszerű dallamait, a Beatles hangulatát hozza vissza a popzenébe úgy, hogy közben mégis modern valamennyire. Hogy ez mennyire sikerült nekik még kérdéses, az eredmény a fenti számban meghallgatható. A fiatal zenészekből álló zenekar nagyon büszke arra, hogy kijutottak, mert a dán válogatón náluk jóval ismertebb dán zenészeket tudtak megelőzni.

Észtország - Elina Born & Stig Rästa

Annak ellenére, hogy az egyik előadó nevében benne van, hogy raszta, a zenének semmi köze a reggae-hez, sőt egy kifejezetten generikus, nemzetfüggetlen, akusztikus gitáros andalgással készültek idén az észtek. A duóról annyit kell tudni, hogy ellentétek alkotják, egyikük Afrikát imádja, a másikuk az Antarktiszt, ez pedig sokat elmond róluk, még akkor is, ha a zenéjükben ez a fajta kettősség nem érződik. Az észtek mindenesetre imádják a számot, a hazai dalversenyük döntőjében a szavazatok 79 %-át kapták meg.

Fehéroroszország - Uzari&Maimuna

A fehérorosz induló a geekek kedvence lesz, ez egészen biztos. Az Uzari&Maimuna duót egy popzenei producer és egy klasszikus zenei múlttal rendelkező hegedűs alkotja. Saját bevallásuk szerint azért álltak össze duóvá, mert mindketten nagyon szeretik A gyűrűk urát. A duó férfitagja, Uzari már 2011 óta szeretne kijutni a dalversenyre.

Finnország - Pertti Kurikan Nimipäivät

Az idei mezőny legérdekesebb indulója valószínűleg a Pertti Kurikan Nimipäivät, ami egy 2009-ben alakított, értelmi fogyatékosokból álló punkzenekar, ami gyorsan elég népszerű lett, nem véletlenül. Több országban turnéztak már, sőt 2012-ben készült róluk egy dokumentumfilm The Punk Syndrome címmel.

Görögország - Maria-Elena Kyriakou

Maria-Elena Kyriakou annak ellenére nem készült énekesnőnek, hogy 12 évesen, 1996-ban megnyerte a Ciprus hangja nevű énekversenyt. Egészen a közelmúltig tanárnőként dolgozott. Tavaly viszont megnyerte az eurovíziós induláshoz szükséges görög dalversenyt, és gyakorlatilag újraindult a karrierje.

Grúzia - Nina Sublatti

A grúz induló, Nina Sublatti 2009-ben még modellnek készült, volt is néhány fotósorozata, aztán úgy döntött, hogy inkább énekesnőként próbál befutni. Egy hazai verseny megnyerése után 2011-ben lehetőséget kapott, hogy a London Institute Of Musicban tanuljon. Tavaly jelent meg az első lemeze.

Hollandia - Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis egy 42 éves, Hollandiában elég népszerű énekesnő, aki most a nemzetközi színtérre is be szeretne törni a dalfesztivál segítségével. A számát közösen írta egy korábbi holland eurovíziós indulóval, Anoukkal.

Macedónia - Daniel Kajmakoski

Egyértelműen ez a dalfesztivál volt az, amire a macedón Daniel Kajmakoskinak ki kellett jutnia. A most 31 éves énekes ugyanis hatéves kora óta Bécsben él. A dala az első szerelemről és a gyerekkori emlékekről szól.

Magyarország - Boggie

Boggie eurovíziós adatlapján felsorolnak róla tényleg minden fontos apróságot. Kezdve azzal, hogy mekkorát futott a Parfüm című száma odáig, hogy jelölték a Glamour Women Of The Year díjátadón. Boggie nagyon szereti a számában, hogy olyan egyszerű. A dal talán azzal tudja majd megfogni a közönséget, hogy egy nagyon könnyen emészthető, háborúellenes dal.

Moldova - Eduard Romanyuta

Az Eurovíziós Dalfesztiválon viszonylag sok svéd producer szokta magát képviselni különféle számokkal. A moldáv induló, az ukrán származású Eduard Romanyuta számát is svéd producerek szerezték. A most 22 éves énekes már 2012 óta próbál valahogy kijutni a versenyre, több formációban is megfordult már, most saját jogon sikerrel járt.

Örményország - Genealogy

Az idei dalfesztivál szlogenje a Building Bridges (Hidak építése), az örmény nemzeti tévében összeállított hattagú zenekar pedig gyakorlatilag csak ezért jött létre. Azt mondják, a hat énekes az öt kontinenst plusz Örményországot képviseli. A zenekart úgy állították össze, hogy legyen benne mindenféle énekes: többnemzetiségű, sok nyelvet beszélő, meg olyan is, aki korábban indult már a dalfesztiválon.

Oroszország - Polina Gagarina

Az orosz indulóról, Polina Gagarináról viszonylag keveset tudni. Oroszországban megjelent már két lemeze, most dolgozik a harmadikon, egy ismert orosz fotós a férje. A dal orosz, svéd és ausztrál producerek segítségével készült, hogy minél inkább olyan legyen, amire általában harapni szoktak a dalfesztivál nézői.

Románia - Voltaj

A román induló, a Voltaj zenekar azon kevesek közé tartozik a mezőnyben, amelyik a saját nyelvén és nem angolul énekel. A szám mondanivalója Magyarországon legalább annyira aktuális, mint Romániában. Olyan gyerekekről szól, akiket a szüleik hátrahagynak, amíg külföldre mennek dolgozni. A zenekar nagyon népszerű Romániában, azóta pedig, hogy nemcsak egy üzenettel, hanem egy konkrét jótékonysági kampánnyal is szeretnék a hátrahagyott gyerekek életét segíteni még népszerűbbek lettek. Ha rosszmájúak akarunk lenni, akkor ezzel a számmal a román vendégmunkás nézőket biztosan meg tudják szólítani szerte Európában.

Szerbia - Bojana Stamenov

A szerb induló nem szerénykedik, azt mondja magáról, hogy vigyázni kell vele, mert a hangja letépi az ember fejét. A népszerű diszkós alapokra épülő szám tényleg arról szól leginkább, hogy Stamenov minél jobban kiereszthesse a hangját benne. Valószínűleg élőben jó nagyot fog szólni. Érdemes még róla tudni, hogy amikor nem énekel, akkor nagyon szeret kötögetni.