Csemer „Boggie” Boglárka „Wars for Nothing” című száma A Dalt megnyerte ugyan, de ezzel egy olyan Eurovízióba jutott be, ahol nem nagyon volt rá kíváncsi senki, az olasz tévénézők például a Rai2 adásában egyhangúlag altatódalnak minősítették ezt a számot, jó éjszakát kívánva Magyarországnak.

Az este egésze ettől még persze izgalmas volt, főleg mivel a szavazás első kétharmadát Oroszország vezette, de aztán a bécsi Stadthalle közönségének elég egyértelmű üdvrivalgása közben Svédország vette át a vezetést, Måns Zelmerlöw végül nyert is a „Heroes” című dallal. Ez már a hatodik győzelme Svédországnak az Eurovízió hatvan éve alatt, azaz minden évtizedben nyernek egyszer. Legutoljára ugye Loreen nyert Svédországból 2012-ben, a „Euphoria” című számra talán még ön is emlékszik. A második tehát Oroszország lett, a harmadik Olaszország. Íme a győztes előadás.

Ehhez képest Boggie ilyen szomorkásan énekelt:

Nem fog sok helyet foglalni, ideírjuk az összes pontot, amit más országoktól kaptunk:

  • Romániától 4 pontot
  • Franciaországtól 1 pontot
  • Németországtól 1 pontot
  • Csehországtól 1 pontot
  • San Marinótól 4 pontot
  • Észtországtól 8 pontot

Ez összesen 19 pont, amivel a 27 döntős közül 7 országot tudtunk megelőzni, köztük a házigazda Ausztriát, akik szégyenszemre egy pontot se kaptak, illetve a szintén nulla pontos Németországot. Magyarország nevében Tatár Csilla rózsaszínben és hatalmas nyaklánccal jelentkezett bele a nemzetközi közvetítésbe, de mi az akkor még vezető Oroszországnak csak 6 pontot adtunk, Ausztrália (8 pont), Svédország (10 pont) és Belgium (12 pont) voltak a kedvencei a magyar zsűrinek és tévénézőknek.