Címlapon szoptat a szupermodell Nicole Trunfio

2015.05.25. 18:49

Az ausztrál Elle magazin ezzel próbálja nevelni a népet, hogy nem érdemes kiakadni a nyilvánosan szoptató anyukákon - derül ki az Independent cikkéből.

elle
Fotó: ELLE

A címlapfotón a modell Nicole Trunfio dögös dizájner ruhába öltözve eteti meg Zion nevű ötéves kisfiát. Az ausztrál Elle főszerkesztője szerint az ötlet meglehetősen spontán jött. Zion épp éhes volt, mire Nicole szoptatni kezdte. Ők meg jól lecsaptak a lehetőségre.

Nicole Trunfio később arról beszélt, hogy mennyire büszke a képre, ami segíthet a szoptatás elfogadásában. Szerinte ugyanis kevés rosszabb dolog létezik annál, mint amikor elítélnek egy anyát, csak mert nyilvános helyen eteti meg éhes babáját.
„Nincs semmi, ami erősebb és gyönyörűbb lenne az anyaságánál” – poszolta ki a Facebookra a címlappal együtt.

A szoptatós képet egyébként csak a magazin előfizetői csodálhatták meg, a szupermarketekbe és az újságárusokhoz egy szolidabb verzió került, amin a modell csupán a kezében tartja gyermekét.

A mozgalomnak itthon is vannak követői. Bódi Sylvi például a McDonald's-os szoptatós botrány hatására tette közzé gondolatait a Facebookon a „világ egyik legtermészetesebb és legszebb dolgáról”.