ayyancover

Igen nagy bajban van Pakisztán leghíresebb topmodellje

bd
2015.06.04. 09:57

Ayyal Ali, a muszlim ország nemzeti büszkesége, akinek arcát például Coca Cola, L'Orèal vagy Calvin Klein reklámokból, testét pedig divatbemutatókról ismerheti a világ, jelenleg egyetlen kifutón mozoghat, mégpedig a börtönfolyosón, esetleg a bírósági tárgyalóterem széksorai között – írja az Independent.

A pakisztáni topmodellt március 14-én egy szabad szemmel is nagyon jól látható összeggel, több mint félmillió dollárnyi készpénzzel a táskájában fogták el a reptéren, amikor épp Dubajba készült. A probléma ezzel leginkább az, hogy a pakisztáni törvények szerint a legnagyobb összeg, amit ki lehet vinni az országból, 10 ezer dollár, így Alit azonnal őrizetbe vették, majd pénzmosás vádjával, óvadék nélkül előzetesbe került a rawalpindi központi börtönben.

Azóta kilencszer jelent meg a bíróságon, ám a tárgyalást a legutóbbi alkalommal  is elnapolta a bíró, így az leghamarabb június 15-én kezdődhet.

Hogy mi történt valójában, nem tudni, ám a sztori gyakorlatilag felrobbantotta a pakisztáni médiát, így a kevés tény helyett egyre több izgalmas teória születik a gyönyörű modell és a pénzmosás kapcsán, amelyek egészen az ország legfelsőbb vezetéséig nyújtóznak. Nem csoda, hogy a megszólított politikusok és üzletemberek hevesen tagadják, hogy bármiféle kapcsolatban állnának Alival. 

Például maga a pakisztáni elnök, Asif Ali Zardari is kínos helyzetbe került, miután egy korábbi bizalmasa, Zulfikar Mirza több interjúban is állította, hogy Ali többször megfordult az elnöki rezidencián, és kapcsolatban áll Zardari párjának számos tagjával.

Az elnök szóvivője természetesen cáfolta ezeket a kijelentéseket, ám az mindenképpen gyanús, hogy a modell az eddigi bírósági meghallgatásokra (a legutolsó kivételével) méregdrága designer szettekben érkezett, és a börtönben egészen speciális ellátásban részesül, tehát nyilván komoly támogatók állnak mögötte.

A legnagyobb támogatói persze rajongói, akik már mozgalmat is indítottak a kiszabadítására, igaz, hangzatos Facebook posztokon és a FreeAyaan hashtagen túl eddig nem jutottak.