Figo nevű vakvezető kutyája mentette meg a nőt, Audrey Stone-t a balesettől, egy iskolabusz közeledett az úton, nem figyelve a zebrára – adta híról a CBS. Az eset az Államokban, Brewsterben történt. A golden retriever fajtájú kutya észlelte a veszélyt, és az iskolabusz elé állt, csakhogy megvédje a gazdáját a közeledő járműtől. A busz a kutyát elütötte, és meg is sérült:  eltörött három bordája, a jobb lába, és a feje is megsérült. 

Annak ellenére, hogy csúnyán megsérült a kutya, nem volt hajlandó magára hagyni a 62 éves gazdáját, mellette akart lenni. Az esetet a kutya állatorvosa,  Dr. LouAnn Pfeifer  is csodának tartja, a CBS-nek azt nyilatkozta, ahhogy képest is figyelemre méltó a viselkedése, hogy vakvezető kutya: ő sem tudja, hogy tudatosan, vagy öntudatlanul döntött-e a kutya úgy, hogy a busz elé veti magát.  A gazdája és Figo kutya is jól vannak, a kutya fel fog épülni a sérüléseiből. Az iskolabusz sofőrjét pedig számonkérik, amiért nem fékezett a zebrát látva.

„Köszönöm neki. Köszönöm Istennek, hogy Figo velem lehet, és hogy túlélte ő is. Szeretem őt" – mondta a nő a CBS-nek. 

A hős kutyákból akad bőven a világ minden táján, egy németjuhász golyóktól védte meg a családját Georgiában, amikor váratlanul lövöldözni kezdtek az utcájukban.