A TV2 Mokka című műsora ritkán okoz meglepetést, általában szürreális (értsd: ostoba) beszélgetések követik egymást, a legérdekesebb tényleg csak az, mit vett fel aznap Demcsák Zsuzsa. Június 19-én reggel azonban olyan magasra tették a lécet, hogy ezt ők maguk sem fogják tudni megugrani.

Merthogy van ugye ez a menekültügyi kérdés, amiről mint minden magára valamit is adó médium, ők is beszámoltak – de péntek reggel a buta szavazásokon is túlmentek, és egy egész blokkot nyomtak Irénkéről, az ÖNKÉNTES HATÁRVADÁSZRÓL. Még azt is bevágták ÉLŐBEN, hol taposták le hajnalban az IDEGENEK a füvet.

Szó volt a kerítésről, a déli határnál elkezdődött földmérésről, majd bekeményítettek azzal, hogy az illegális bevándorlók nagy része bűnöző lesz, és IRÉNKÉVEL a csúcsra értek. Mindez már a népeknek is sok volt, és a Facebookon jelezték, hogy ez az egész már egyáltalán nem aranyos. 

"ÉLŐBEN A DÉLI HATÁRRÓL irénkével"

A szürrealitást és a szerkesztést most hagyjuk is, nincs értelme elmagyarázni, mekkora a felelőssége egy ilyen műsornak abban, hogy a diósgyőri panelban élő nagymamákban, akik a büdös életben nem találkoztak afgán menekülttel, milyen mértékű félelmet és pánikot keltenek. Nem, ezt most hagyjuk is. 

A lényeg azon van, hogy ezt a témát sikerült annyira bulvárosan megmutatni, ami lássuk be, művészet, és igazán szórakoztatóra (szomorúra) is sikerült. Dezső András korábban már megtalálta Irénkét, az önkéntes határvadászt, akinek hobbija emberekre vadászni. Most a TV2 is előkaparta az asszonyt, Váczi Gergő Itt bujkálnak az illegális határátlépők! című riportjában gyakorlatilag hősként mutatták be IRÉNKÉT, de csak miután Váczi megmutatta, hol taposták le a füvet a menekültek. A tévénézők a Facebookon kiakadtak – a TV2 egyébként csak ezt az egy videót nem tette közzé a reggeli adásból.

UPDATE: Időközben felkerült a videó, ide kattintva tudja megnézni.

A témában nagyon sok , okos, hasznos cikket találni az interneten, ajánljuk mindenki figyelmébe, hogy a tényeket nézve ítélje meg, mit lát a tévében.