A Barátok közt sztárja azért indított pert, mert egy pornólap címlapjára retusálták, azt a látszatot keltve, hogy ő kényeztet meztelenül egy férfit. A Bors szerint Som-Balogh Edina pert indított, amit első fokon meg is nyert, most mégis úgy tűnik, neki kell fizetnie.

„A kiadó, a Lea-Sec Kft. és a hamisított pornóképet tartalmazó újság szerkesztője ellen indult eljárás, és első fokon 5-5 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a bíróság az ügyfelem részére” - mondta a Borsnak dr. Kovatsits László, Som-Balogh Edina ügyvédje.

A szerkesztő, Lévai Adrienn azonban fellebbezett, a másodfokú bíróság pedig neki adott igazat. A nevével fémjelzett cikk ugyanis a magazinba betűzött egyik mellékletben jelent meg, így a bíróság szerint a felelősség a főlap szerkesztőjét nem terheli.

A cég az ügyvéd szerint kényszertörlés alatt van, és azóta sem fizette ki Som-Balogh Edinának a jogerősen megítélt ötmilliós sérelmi díjat, valamint a háromszázezer forintot meghaladó perköltséget. A másodfokú döntés miatt ráadásul az utóbbi összeget a színésznőnek kéne kipengetnie. Som-Balogh Edina a Kúriához fordult jogorvoslatért.