A Missouri-Columbia Egyetem kutatói egy nagyjából 350 emberes mintán vizsgálva a kérdést arra jutottak, hogy összesen négyféle részeg ember létezik - írja a Telegraph.

  81319247

A következők:

Hemingway típus

Ebbe a típusba tartozik a legtöbb ember. Ők változnak a legkevesebbet részegen, a kognitív képességeik nem romlanak le túlzottan, absztrakt gondolatokat is képesek befogadni. Megbízhatóbbak és összeszedettebbek részegen az ide tartozók, mint a többi csoport tagjai. Azért kapták Ernest Hemingwayről a nevüket, mert a híres író rendszeresen nyilatkozta azt, hogy rettenetesen sokat képes vedelni anélkül, hogy különösebben részeg lenne.

A bölcsek kövére típus

A bölcsek kövére című filmben Nutty professzor egy kémiai anyag hatására a visszahúzódó, kövér professzorból egy slank, nagyképű majommá változik. Ez történik az ebbe a csoportba tartozó részegekkel is. Általában visszahúzódó, introvertált emberek tartoznak ide, akik ha isznek, akkor kifejezetten harsányakká válnak. A részegek kb. 20 %-a tartozik ebbe a csoportba.

Marry Poppins típus

Jellemzően nők tartoznak ebbe a csoportba, ami a részegek kb. 15 %-ára jellemző A kutatók szerint az ebbe a csoportba tartozó részegek ittasan is megőrzik a kedvességüket, odafigyelnek a másikra, nem jellemző rájuk, hogy alkoholproblémáik lennének. Ha arra gondol, hogy ez igazából csak annak a megfogalmazása, hogy valaki nem elég részeg, nem téved nagyot. Az ebbe a csoportba tartozókra nem jellemző, hogy nagyon lealjasodnának, mindig igyekeznek kontroll alatt tartani a dolgokat.

Mr Hyde típus

A Mary Poppins típusról írtak ellenkezőjét kell elképzelni az ebbe a típusba tartozó részegeknél. A részegek nagyjából 23 %-ára jellemző az a viselkedés, hogy az ital hatására gyakorlatilag kifordulnak magukból, és felelőtlen vadállatokká válnak szép lassan. Ennek a csoportnak a tagjaira jellemző leginkább, hogy részegen balhékba keverednek, nem emlékeznek másnap az előző estére, és úgy általában minden szempontból felelőtlenül viselkednek. Meglepő, de a csoport tagjainak nagyjából 2/3-a nő.

Ön melyik típusba tartozik?