A kétszeres világbajnok Kucsera Gábor szervezetében a július 18-i második vb-válogató után elvégzett teszt mutatta ki a kokain nyomait, és ez most pályafutása végét jelenti, írja a Blikk

A kajakos 1000 méteres távon indult volna a milánói világbajnokságon, ám a drogbotrány miatt azonnali hatállyal kitették a keretből, és több éves eltiltásra is számíthat.

A sportoló most megszólalt az ügyben.

„Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek" - nyilatkozta a Blikknek.

Kucsera egyébként nem az első kajakos, aki a közelmúltban kokainfogyasztás miatt lebukott: tavasszal Csipes Tamara és Dombvári Bence szervezetében kimutatta egy vizsgálat a drogot. Ám mivel ez a két sportoló egy versenyen kívüli ellenőrzésen bukott meg, így csak 10 hónapos eltiltást kaptak, amit azóta már csökkentettek is.