Caroline Cossey 1981-ben szerepelt a Playboy-ban, pontosan egy évvel azelőtt, hogy egy bulvárlap kiderítette, hogy transznemű. A Daily Mail azt írja, Cossey élete ezután borult fel teljesen, annyira, hogy öngyilkosságot is megkísérelt.

A most hatvanéves Cossey a Cosmopolitannek adott interjújában beszélt erről. Azt mondja, születésekor fiúként azonosították, és fiúként is nevelték, mivel férfi nemiszerve volt, de ahogy nőtt, rájött, hogy jobban szereti a lányos dolgokat. Épp ezért tinédzserkorában rengeteget bántották az akkor még Barry nevet viselő Cossey-t.

Később arra is ráébredt, hogy nem a nőkhöz, hanem a férfiakhoz vonzódik, viszont mivel nőnek öltözött, akkoriban a melegbárokban sem fogadták be őt.

Majd miután találkozott egy transzneművel, rájött, hogy ő nem csak egy szimpla meleg férfi, hanem transznemű. Ezután döntött úgy, hogy nővé operáltatja magát, amihez először tánccal kereste meg a pénzt, majd megismerkedett valakivel, aki csak azért hajlandó volt neki pénzt adni, hogy lásson egy ilyet is.

A műtétek annyira eredményesek lettek, hogy nemcsak modellkedni kezdett, de kapott egy mini szerepet a Szigorúan bizalmas című James Bond-filmben is, aminek köszönhetően 1981-ben felkérték, hogy szerepeljen a Playboyban. Ezután derítette ki egy brit bulvárlap, hogy Cossey évekkel korábban hivatalosan még férfi volt, így a gúnyolódások szinte ugyanúgy folytatódtak, mint anno az iskolában.

Viszont a Playboy tíz évvel később, 1991-ben újra felkérte, hogy szerepeljen a magazinban, amit Cossey örömmel vállalt.

Meg szerettem volna mutatni a hetero Playboy-olvasóknak, hogy a transznemű emberek is lehetnek szexik és vonzók, és azt akartam, hogy tegyék félre a prekoncepcióikat

– mondta Cossey, aki azóta már boldog házasságban él.

A nemed nem attól függ, hogy mi van a lábad közt. Sok transzneműt ismerek, akit zavar, hogy a nemiszerve és az identitása nem passzol, de szeretném, ha tudnák, hogy nem a nemi szervük határozza meg őket.

Caroline Cossey nemrég Caitlyn Jennernek is üzent:

Remélem, hogy megtalálja a boldogságát, de nehéz lesz

– mondta, majd hozzátette:

Remélem azt is, hogy nem sieti el a műtétet

– utalt ezzel arra, hogy szerinte nem feltétlenül kell a nemi szerveket is megváltoztatni ahhoz, hogy valaki boldogan éljen.