horoszkóp
GettyImages-478856692

Natalie Imbruglia majdnem belebolondult abba, hogy szép

2015.08.14. 13:58

Jaj, ki is ez?

A 40 éves énekesnő Ausztráliában született, kamaszkorától rendszeresen játszott az ottani Szomszédokban, aztán zenélni kezdett. Sikeres lett, átköltözött Nagy-Britanniába, 2013-ban lett állampolgár.

Túl van egy házasságon: Daniel Johns, a Silverchair frontembere volt a férje.

1997-ben jött ki az első lemeze, a Left Of The Middle. Összesen hatmillió albumot adott el.

Natalie Imbruglia énekesnő elég hosszú ideje nem adott ki új lemezt, és azoknak sem volt akkora sikere, mint a legelsőnek úgyhogy jó eséllyel van egy-két korosztály, akinek most hirtelen be sem ugrik, kiről van szó. Hát róla itt, ni.

Az énekesnő hat évig távol tartotta magát a zeneipartól, erről pedig a Daily Mailen olvastunk egy interjút. Arról beszélt benne, hogy egyszerűen nem bírta már elviselni a körülötte lévő felhajtást, rengeteget dolgozott, és ugyanolyan sok figyelmet is kapott a sajtótól. Nem bírta. Kiszállt a buliból, és azt mondja, nem bánta meg.

„Egyfajta diszmorfiás testséma-zavarom volt, és hát nem volt jó. Mindig is olyan nagyon figyeltek arra, hogyan nézek ki. Ha látok magamról a húszas éveimben készült képeket, látom a szemeimen, hogy próbálok úgy tenni, mint aki jól érzi magát [...]. De nagyon zavarbaejtő volt, hogy az emberek mindig a kinézetemről kérdezősködtek. Az volt az általános álláspont, hogy mindent, amit elértem, a megjelenésemnek köszönhetek. De így, túl a negyvenen, már nem érdekel a dolog. Senkitől sem fogok bocsánatot kérni azért, mert jól nézek ki. Anyu és apu vonzó emberek, ennyi az egész. Őrjítő, ha minden figyelem kizárólag a megjelenésedre irányul.”

Ebből tehát nem kért, és ahhoz sem volt kedve, hogy a végtelenségig ugyanazt csinálja – mármint dalokat vegyen fel, lemezt lemez után. Úgyhogy váltott – „nem éreztem azt, hogy kockáztatnék, inkább azt, hogy végre magamhoz ragadtam az életem irányítását” – és zsűritag volt az ausztrál X-Faktorban, aztán két évre elköltözött Los Angelesbe, színészetet tanulni. Senki sem ismerte, és ennek örült.

„16 voltam, amikor a Szomszédokban szerepeltem. Hihetetlenül magabiztos voltam. Azt mondtam mindenkinek, hogy sztár leszek. Ott volt ez a kölyök, aki semmit sem tudott, viszont hihetetlen önbizalma volt, és a sors iróniája, hogy amint igazán sikeres lett, pont ez az önbizalom távozott belőle először.” Hát ezért kezdett mindent újra, az elejéről, és eleinte nehezen ment, de aztán beindultak a dolgok. Sok barátja lett a  csoporttársai közül – ilyen kapcsolatok hiányoztak az életéből odáig, hiszen kamaszkora óta színészkedett, zenélt. „Végre igazi iskolás lehettem, miután tinikorom óta folyamatosan dolgoztam. Sosem voltak terveim – most már csak azt tervezem, hogy boldog lesz az életem.” Mindezt Nagy-Britanniában tervezi, ahol 18 éves kora óta él (megszakításokkal persze). 

A zenéléshez is visszajött a kedve, a Male című albuma augusztusban jelenik meg – ezen olyan dalokat fog énekelni, amelyeket férfi előadók tettek híressé. „Mindegyik dal vagy nagyon megérintett, vagy átsegített életem egyik fontos érzelmi szakaszán” – beszélt a dalválasztás miértjéről. Ezen kívül az is kiderült róla, hogy most épp nincs együtt senkivel, de jól érzi magát, és szívesen alapítana családot, majd, ha lesz kivel.