Önön is volt talán idén nyáron kalap egyszer-kétszer, vagy legalább egy sildes sapka – a nap ellen. Napszemüveget bent/sötétben hordani kissé nevetséges tud, a bent/sötétben kalapot hordók azonban valamiért inkább idegesítőek, mint nevetségesek, meg persze kicsit bunkóság is belépni valahova és nem levenni a kalapot, bár lehet, hogy ez a szabály Amerikában már nem mérvadó. Összeszedtünk hat férfit, aki előszeretettel nyomul kalapban akkor is, amikor se túlzott napfény, se hideg vagy fázós fej, de még hajhiány sem indokolja a viseletet. Ön melyiküknek bocsát meg a legkönnyebben?

Justin Timberlake

Justin Timberlake valamiért már vagy tíz éve gondolja úgy, hogy neki a személyiségét a kalap hordozza, vagyis hozzá tartozik az imázsához, hogy folyton kalapban jelenik meg a közönség/fotósok előtt, illetve eseményeken. Talán ezt annak idején Michael Jackson előtt való tisztelgésnek szánta, hát sokkal jobban örülnénk, ha nem tisztelegne most már ennyit. A fenti kép mindenesetre ezen a héten szerdán készült, amikor Timberlake vendégszerepelt Taylor Swift koncertjén, de az összeállítás több fotót is tartalmaz.

Pharrell Williams

Pharrell Williams neve pár éve szintén összefonódott a kalapviseléssel, méghozzá a nevetségesen nagy kalapok viselésével. De Pharrell nem maradt meg egy stílusnál, mint Justin Tmberlake, hanem mostanra már fazont váltott. Kicsit ki is lóg a sorból (vagy legalábbis ebből a cikkből), mert a legfrissebb fotók szerint nem kalapban jár már, hanem a sildes sapkákat kedveli.

Nick Cannon

A név+arc kombóról lehet, hogy nem ugrik be, hogy kiről van szó, úgyhogy mondjuk, hogy ez a Nick Cannon volt Mariah Carey férje. Öneki az a munkája jelenleg, hogy vezeti az America's Got Talent című tehetségkutatót, és ezt néha kalapban teszi. Biztos túl szigorúak vagyunk, de amit a kalapos autóvezető is rossz ómen, ugyanúgy a kalapos műsorvezetők is kerülendők szerintünk. De Nick Cannon nemcsak ezt a régies fazont szereti, olyan bilialakúban is fotózták idén nyáron, amilyet az ezredforduló környékén volt menő hordani. Ha meglátja, a képet, érteni fogja.

Ne-Yo

Ne-Yo egy zenész, és mérget mernénk rá venni, hogy ő is Michael Jacksonra akar hasonlítani azzal, hogy egy csomószor van kalapban nyilvánosan olyan helyen, ahol a józan ész és/vagy az illemszabályok szerint nem kell kalap. Az egyik képen egy vadászkalapra emlékeztető fejfedő van rajta egy baseballmezhez, hát valami egészen bizarr az összhatás.

Johnny Depp

Johnny Deppről nagyon sokáig azt gondolta mindenki, hogy neki minden jól áll. Sokan nyilván továbbra is ezt gondolják, de azért szerintünk kalap nélkül jobb lenne. Pedig nem vagyunk elvből kalapellenesek! Álljon itt két ellenpélda, akiket direkt lehagytunk az idegesítő kalaposok listájáról. Bill Murray például nagyon egyénien öltözik, csomószor van rajta kalap, és neki valamiért az is jól szokott állni. Plusz Boy George is már vagy 35 éve jár folyton mindenféle kalapokban, de valahogy hozzá tényleg nagyon illenek azok a groteszk darabok, amiket a fene tudja, honnan kukáz ki. Johnny Depp viszont... Na de döntsön a szavazás!

One Direction

Kinek tudja a legkönnyebben megbocsátani a kalapviselést?

És hogy mennyire aktuális trend a kalapviselés, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy az ügyeletes menő-/szépfiúkból álló együttes, a One Direction alig huszonéves tagjai is szoktak kalapban mászkálni. A fő kalapviselő a fent hajadonfőtt látható Harry Styles, de pont amikor a fenti kép készült, akkor Liam Payne vett fel egy ilyen komoly és felnőttes kalapot.

Harry Styles az egyre hosszabb hajához viszont a kevésbé elegáns darabokat preferálja, van, amelyik mellé madártollat tűz, egy másik kalapját meg színes szalag díszíti. A heti trendben mindig a kedvencre kell szavazni, és ezen most sem változtatunk, úgyhogy kérjük, annak a nevét jelölje meg, aki ön szerint még a legjobban néz ki a hat közül kalapban! Persze szavazás előtt érdemes végignézni a fotókat, ha még nem tette volna meg!