Nem Update, nem fogyás, csak érdekes tapasztalat....

Posted by Norbi Update on Tuesday, September 1, 2015

Schobert Norbi kipróbálhatott kb. negyedórára egy BMW i8-as elektromos autót, aminek annyira tetszett neki a hangja, hogy úgy érezte, muszáj levideóznia a dolgot. Az életmódtanácsadó Facebookján a videó megjelenése után természetesen megjelent egy rakás komment, ami Schobertet ekézi, hogy mégis miért vezet egy kézzel, és miért videózza magát közben a telefonjával, nem elég, hogy balesetveszélyes a dolog, de még a KRESZ is tiltja. „Nem telefonnal csináltam, hanem egy GoPróval, ami nálam volt, ezt sokkal stabilabban lehet fogni, mint a telefont. Annyira tetszett az autó hangja, hogy meg akartam mutatni mindenkinek. Egyébként egyszer sem mentem ötvennél többel, a videó a Római part kihalt utcáiban készült" – mondta Schobert a Velvetnek.

A KRESZ a vezetés közbeni mobilozást tiltja, olyan szinten, hogy a sofőr a kezében sem tarthatja a telefont, de a GoPrót nem ismeri a szabályzat, így Schobert valószínűleg nem szegett meg semmit. A Kreszklubon azt írják, vezetés közben szabad fényképezőgéppel fényképezni, így valószínűleg a kézben tartott kis kamerát is szabad használni. „Soha nem telefonálok vezetés közben, minden kocsimban van kihangosító, a telefon pedig automatikusan csatlakozik rá bluetoothon. De ha szabálysértést követtem el a videózással, akkor vállalom a következményeket, és a büntetést" – mondta. A GoPro kamerákhoz nagyon sokféle kiegészítőt kapni, például masszív tapadókorongos tokokat, amikkel a kamerákat könnyedén lehet bárhova rögzíteni, így Schobert simán videózhatott volna kevésbé veszélyesen is. „Volt ilyen állványom, de amikor egyszer otthon a tükörre raktuk, hogy Rékával felvegyünk egy edzésvideót, akkor leesett, és eltört, de ígérem, hogy veszek egy újat" – mondta.

A vezetés közbeni videózásnál egyébként veszélyesebbnek tartja az evést és a dohányzást is a kocsiban. „A múltkor majdnem összeütköztem egy autóval, ami nem adta meg az elsőbbséget, alig tudtam megállni előtte pár centivel. A sofőr  csak annyit mondott, hogy "Norbikám ne haragudj, pont lecsöppent a fagyim!". A fagyizást és a dohányzást is sokkal veszélyesebbnek tartom vezetés közben, leesik a hamu, a sofőr odakapja a fejét, és már kész is a baleset. Én a kézből telefonálás mellett ezeket is betiltanám" – fejtette ki a véleményét.