Az Iron Maiden tagsága valahogy kimaradt a nagybetáűs rakenrol sztorikból, de mindenki nyugodjon meg: az angol zenekarnak is csodaszép múltja van, bár ennek most az énekes Bruce Dickinson nem örül annyira. Az 56 éves Dickinson szerint ugyanis gyakorlatilag azért lett rákos, mert túl sok puncit nyalt. Dickinson még májusban mondta el, hogy kemoterápiával kezelte ki a golflabda méretű daganatot a nyelvéről, ami a szexuális úton terjedő HPV vírus miatt került oda – írja a Mirror.

„Az emberek nem tudnak sokat az HPV-ről. Nem azt mondom, hogy felelőtlenek vagy ilyesmi, hanem arról van szó, hogy hamarabb kinézik mondjuk egy leszbikus nőből, hogy ezzel a betegséggel küzd. De ez nem igaz, ugyanis a nőket 25%-kal kevésbé fenyegeti ez a betegség” – világosította fel a világot Dickinson.

„Egy golflabda méretű daganatot találtam a nyelvemben, és egy nagyobb eper vagy épp egy kisebb dió méretűt a nyakam jobb oldalán, ami különös érzés volt. Persze ezután mindenki elsütötte azt a viccet a hasonló problémával küzdött Michael Douglasről, hogy az orális szex miatt lett beteg, én pedig próbáltam rávenni őket, hogy tegyük túl rajta magunkat, és vegyük komolyan a dolgot” – mondta Dickinson, aki később külön felhívta a figyelmét mindenkinek, hogy ha daganatot észlelnek magukban, pláne 40 felett, akkor fáradjanak el orvoshoz.

Az Iron Maiden mellesleg épp ma jelentette meg új lemezért, úgyhogy a pilótaként is remekül produkáló Bruce Dickinsonnak jópár lehetősége lesz bemutatni, mennyire tudott felépülni a nyolchetes kemoterápia után.