Vasárnap este elkezdődött  a Sztárban sztár harmadik évada, az eddigi két évad tökéletes családi szórakozást adott vasárnap esténként, a harmadik évad első adásából kiderült, hogy nehéz lesz megugrani a második évad sikerét. Az élő műsor ugyanis bakikkal (Tilla Csobot Adélt konferálta fel, de Janza Kata kisflimjét vágták be például) és Kis Grófóval indult, kissé erőltetetten, a bakiparádét a TV2 Live applikáció hibái tetézték - a Facebookon megy a hőbörgés, amiért akadozik a szavazás. 

Indokolatlanul sok a zsámózás

Kis Grófo sajnos annyira megmérgezte a TV2 stábját a mulatásival és a zsámóval, hogy ezzel indult a műsor. Maga Kis Grófo indította el a Sztárban sztárt, amit valószínűleg az indokol, hogy a Sztárban sztárt az ország legnagyobb házibulijaként definiálják a műsorban. Csakhogy a zsámózás például nem áll jól Tillának, és egyáltalán nem biztos, hogy a lakótelepen élő kisnyugdíjasok értik a poént. A koreai énekesre, PSY-re hajazó Kis Grófo Bulibáró című slágere úgy tűnik kikerülhetetlen, még a zsűritagok is erre vonultak be. Igen, Havas Henrik is. De a Kis Grófo-mánián és a bakizásokon túl nagyobb probléma is volt, ami zavarta a szórakozást: a szavazási rendszer, aminek a TV2 Live applikáción keresztül kellene működnie.

Para van az appal

A TV2 Live applikációt a Facebook fiókkal is lehet használni, ezzel a legegyszerűbb ugyan regisztrálni, de a letöltés és megnyitás döcögött, a szavazásról nem is beszélve. Rendszeresen lefagyott, csak többedszeri bökdösésre lehetett szavazni az énekesekre. A Facebookon a kommentelők folyamatosan jeezték, hogy nem működik rendesen az applikáció. „Ismét nem működik, hiába szeretnék rámenni, csak egy nagy fehérség jön be. Pedig az előbb màr sikerült" – többek közt ezt a problémát tapasztalták többen is. Az applikáció lényege az, hogy az éppen fellépő énekeseket lehet lájkolni, ahogy vége az előadásnak, befejeződik a szavazás. Így fognak kiesni a kevésbé kedvelt énekesek a műsorból. Elsőként Janza Kata távozott. A műsor rendszergazdái láthatóan folyamatosan javították az appot, Tilla a műsor végén megjegyezte, hogy tudják, hogy volt baj.

Gáspár László és Baby Gabi meglepően jól csináltak magukból hülyét

Az énekesek közül Gáspár László, Wolf Kati, Baby Gabi és Csonka András tűnnek az legígéretesebbnek. Vagyis ők tűnnek olyan előadóknak, akik tényleg szívesen csinálnak magukból hülyét, úgy, hogy még élvezik is, amit csinálnak. Gáspár László Meghan Trainort utánozta, találóan azt a jelzőt kapta, hogy úgy néz ki, mint a Shrekből Fiona, de a zöld Fiona. Wolf Kati Oroszlán Szonját adta elő a Valami Amerikából, és pontosan annyira volt idegesítő az affektáló éneklése, ahogyan azt Oroszlán Szonja előadta a filmben. Csonka András Balázs Palit énekelt, amivel teljesen önazonosnak tűnt. Baby Gabi Zalatnay Cinit utánozta, a tévénézők meglepetésére maga Zalatnay is felpattant a színpadra, és bár ne tette volna, ugyanis két másodperc alatt majdnem hiperventilállt a színpadon – én tényleg izgultam, hogy ne legyen rosszul.

Összesen tizenhárom énekes van, több felejthető és unalmas előadást is végig kellett szenvedni, ami ettől a műsortól egyébként szokatlan. A TV2 profizmusában azért lehet bízni, ahogy az applikációt is folyamatosan javították, várhatón a műsor is fellendül a végére.