Húsz évvel ezelőtt, 1995 szeptemberében mutatták be a BBC hatrészes minisorozatát, a Büszkeség és balítéletet, ami Jane Austen azonos című, 1813-as regénye alapján készült.

A sorozat hatszor 55 perce mai napig maga a tökély, és nem csak azért, mert Jane Austen regénye jól sikerült, hanem mert egyik főszereplőjét, Mr Darcy-t Colin Firth játssza. És mert ennek a sorozatnak köszönhetjük Colin Firth további szerepeit, sőt, Helen Filedinget is ez inspirálta, hogy megírja a Bridget Jones-regényeket, benne Mr Darcy-val, akit aztán a filmváltozatokban nyilván Colin Firth alakított.

Ja és hát ennek a sorozatnak köszönhetjük a tévétörténelem egyik legemélkezetesebb jelenetét, amiről szobrot is mintáztak pár évvel ezelőtt; a vizes inges Colin Firth-t:

Amire az Elizabeth Benettet alakító Jennifer Ehle így reagált:

Colin Firth  Mr. Darcy pedig ilyen illedelmesen:

És a szülei jó egészségnek örvendenek? 

De nem a vizes inges volt az egyetlen csodás jelenet a sorozatban. Ki ne akarná fürdés közben látni Colin Firth Mr. Darcy-t?

És ki ne akarná, hogy ÍGY nézzen rá Colin Firth Mr. Darcy?

Vagy így:

És ki ne akarná, hogy Miss Benettnek hívják, mikor Colin Firth Mr. Darcy így szólítja meg:

Főleg ha utána még szerelmet is vall:

Szerencsére a sorozatot évente legalább háromszor leadják a tévében, így valószínáleg nem kell sokat várni, és újra láthatja ezt a csodát. Ha meg nem bírja ki addig, töltse le sürgősen!