A Blikk szerint Ambrus Attila, az egykori Viszkis rabló ősmagyar szertartás keretében kötelezte el magát szerelme, Réka mellett. A ceremóniát egy sámán vezette, aki a porba rajzolt körbe állította az ifjú párt, a hitvesi csóknál meg egy marhabőrrel takarta le őket. Folyt egy kis vér is, de ez ilyenkor megszokottnak számít.

A szupertitkos esküvőt egy taksonyi fogadóban tartották, a diszkrécióra és a biztonságra fekete öltönyös, kigyúrt testőrök vigyáztak.

„Nagyon bensőséges volt, de kicsit szokatlan. A boldogító igent nem kellett kimondaniuk, helyette egy előre betanult, amolyan esküfélét kellett mondania először a vőlegénynek, majd a menyasszonynak. Kicsit úgy éreztem, mintha az egész a menyasszony körül forogna” – mesélte a lapnak az egyik vendég.

Az is megvan, hogy miként hangzott az ex-bankrabló esküje. Így:

Fogadom szent esküvéssel Isten színe előtt, hogy Rékának hűséges társa leszek, mint ahogy a Napnak hűséges társa a fény, az éj sötétjének pedig a Hold és a csillagok

A fogadalmat vérszerződéssel pecsételték meg. A szerelmesek sebet ejtettek a kezükön, hogy ezzel jelképesen eggyé váljanak. A szertartás után viszont már hagyományos lagzit ültek, az esküvői menü leves és rántott hús volt.

Ambrus Attila három éve szabadult a börtönből, azóta a fazekasszakmából él, amit a rácsok mögött sajátított el. A bajai lánnyal is új mestersége hozta össze. Egy kézművesvásáron ismerkedtek meg, ahol a lány a saját készítésű táskáit árulta. Saját esküvője remélhetőleg jobban sikerült, mint amikor Ambrus vendégként vett részt egy menyasszonyrablásban.