A rendező azzal vívta ki az NYPD szakszervezetének leplezetlen ellenszenvét, hogy részt vett egy rendőri erőszak ellen szervezett tüntetésen a hétvégén, írja az Independent.

Tarantino azért repült át a keleti partra Kaliforniából, hogy csatlakozzon a több száz emberből álló csoporthoz, amely a manhattani Washington Square Park közelében gyűlt össze, és rendőrkordonok között átvonult a Hatodik Sugárútra.

Patrick Lynch a New Yorki-i rendőrök legnagyobb szakszervezete, a Patrolman's Benevolent Association elnökeként intézett heves kirohanást Tarantino ellen.

„Azok a rendőrtisztek, akiket Quentin Tarantino 'gyilkosoknak' nevez, nem az ő egyik elfajzott mozifantáziájának szereplői, ők a saját életüket kockáztatják és áldozzák fel azért, hogy a közösséget megvédjék az igazi bűnözőktől" - írta nyilatkozatában, majd hozzátette, a New York-i lakosoknak meg kellene mutatni az elkorcsosulást terjesztő rendezőnek, hogy semmi keresnivalója a városukban.

„Ember vagyok, akinek van lelkiismerete" - nyilatkozta az eset kapcsán Tarantino. "Ha valaki úgy érzi, hogy gyilkosságok történnek, akkor kötelessége kiállni és tiltakozni."