Nem igazán tudjuk továbbra sem, hogy mi történik a 18 éves Christopher Schwarzeneggerrel, de a testépítőből lett színészből lett politikus fia továbbra is komoly súlyproblémákkal küzd, amit az ő családi hátterével bizonyosan nagyon nehéz lehet viselni. 

Már csak azért is, mert a család összes többi tagja folyamatosan és szívesen szerepel, ő pedig, a legkisebb gyerek, ha teheti, a háttérbe vonul. Még Wikipedia-oldala sincs. 18 éves, alighanem tanul – vagyis alig tudunk róla valamit, nem úgy, mint a családjáról.

Az izomkolosszus politikust, Arnold Schwarzeneggert nemigen kell bemutatni senkinek, ahogy volt feleségét, a médiában igencsak sokat szereplő Maria Shriver újságírónőt sem, akinek fő küldetése inspirálni és vezetni az embereket, és arra késztetni őket, hogy tudjanak változtatni, ha kell, az élet minden területén. Erre a célra honlapot is üzemeltet, sőt, az Instagramon is kifejezetten aktív.

Lánya, A 24 éves Christina Schwarzenegger meglehetősen bájos, Katherine Schwarzenegger pedig teljesen az anyjára ütött, pláne a karrierje szempontjából, ugyanis életmódblogot vezet a neten.

Patrick Schwarzenegger, Christopher bátyja is leginkább azért került eddig a címlapokra, mert meglehetősen jól néz ki (oké, néha ő is kicsit összeomlik, de ezt azért nem játssza el minden másnap), sőt, a 22. születésnapját egy edzőteremben ünnepelte az apjával. 

A szülők, noha már nem élnek együtt, egyformán támogatják a gyerekeiket, akik többé-kevésbé a nyilvánosság előtt élnek.

Utánajártunk, és azon túl, hogy felelevenítettük magunkban az esetet, amikor 2011-ben szörfbalesetet szenvedett, csak annyit tudtunk meg róla, hogy egy évvel később, bátyját követve lecserélte a vezetéknevét, mert a szülei válása körüli mizéria miatt akkoriban nem igazán volt az apja a szíve csücske. Azóta az anyja vezetéknevét viseli, hivatalosan Christopher Shrivernek hívják.

Jó darabig Maria Shriver hurcolászta mindenhova (manapság is nagyon ragaszkodnak egymáshoz, a fotókon nagyrészt együtt láthatók), és a szülői szereplés miatt a fiú számára kikerülhetetlen volt, hogy ő is viszonylag gyakran feltűnjön a sajtóban.

Ez leginkább 2011-es év időszakában és az előtt volt jellemző, mostanában azonban nem sokat tudni róla, rendkívül visszafogott életet él, testvéreivel ellentétben egyáltalán nem szerepel a médiában, twitterét is ritkán frissíti. Annyit megtudtunk, hogy óriási Lakers rajongó és egyszer az anyja örvendeztette meg az embereket Christopher gimnáziumban készült fényképével. 

Valószínűleg annak, hogy a fiú minél jobban igyekszik elkerülni a nyilvánosságot, megvan az oka. Erre viszont eddig nem találtunk választ, és mivel csak találgatni tudnánk, inkább megvárjuk, hogy Christopher egyszer végre önszántából megnyíljon az embereknek.