Robin Williams tavaly augusztusi öngyilkossága óta először szólalt meg özvegye, Susan Williams, aki megrázó tényeket osztott meg a színész haláláról, írja a Buzzfeed.

Mint az ABC Good Morning America című műsorában elmondta, férje egy degeneratív betegségben, úgynevezett Lewy-testes demenciában szenvedett, és maximum három éve volt hátra.

Ám ezek az évek rettenetes szenvedéssel teltek volna, ugyanis az agyi idegsejtek elsorvadásával járó betegség gyors szellemi leépülést jelent.

Egy rémálomban éltünk

fogalmazott Susan Williams, amikor utolsó együtt töltött hónapjaikról beszélt.

Bár a Lewy-testes demenciát csak a boncolásnál diagnosztizálták nála, a színész tisztában volt vele, hogy állapota rohamosan romlik, állandó hallucinációk, demencia, paranoia és depresszió gyötörte. Emellett 2014-ben kezdődő Parkinson kórt diagnosztizáltak nála. (Ez egyébként a Lewy-testes demencia egyik tünete is.)

Özvegye szerint Williams keményen próbálta tartani magát, ám az utolsó időkben már rohamosan változott az állapota. Mint mesélte, egyik pillanatban még teljesen tiszta volt szellemileg, ám öt perccel később már félrebeszélt.

Orvosai további tesztek elvégzése miatt  kórházba akarták utalni, és nagyjából három évet jósoltak neki.

Kemény évek lettek volna... amiket nagy valószínűséggel a világtól elzárva tölt

Bár a betegség tünete a depresszió, Susan Williams határozottan tagadja, hogy férje emiatt követett el öngyilkosságot. Sokkal inkább a degeneratív betegségét okolja ezért, szerinte a színész így mondott nemet arra, ami vele történik.