A szcientológiai egyházból két éve kiugrott (szerintük kirúgott) sorozatsztár, Leah Remini részletes interjút adott az ABC 20/20 című beszélgetős műsorában, főleg az egyházat leleplező, november elején megjelenő könyvéről.

Természetesen szóba került Tom Cruise, és volt felesége, Katie Holmes, akikkel egy időben igencsak megromlott a viszonya. 

Bár a producerek megpróbálták megszólaltatni Holmest is a műsorban, a színésznő, ahogy eddig is, elzárkózott attól, hogy házasságáról vagy a szcientológusokról beszéljen, írja a Vanity Fair. Mindössze egy rövid közleményt juttatott el a műsor készítőihez.

Sajnálom, hogy a múltban felzaklattam Leah-t, és csak a legjobbakat kívánom neki a továbbiakban.

Amikor a Good Morning America adásában november 2-án szóba került Holmes közleménye, Remini könnyekig hatódott.


ABC Breaking News | Latest News Videos

Mint megfogalmazta, azok a feljelentések - vagyis az egyházban szokásos egymásról írt panaszok - amiket Holmes és "az a csapat" tett ellene, rengeteg fájdalmat okoztak neki és családjának. Úgy fogalmazott, abban az időben "harcolt" Katie Holmes ellen, igaz, most már tisztában van vele, miken mehetett keresztül kolléganője.

Remini az interjúban utalt arra is, hogy tudja, azért került összetűzésbe az egyházzal, mert kritizálni merte Tom Cruise-t, ami ördögi bűn a szcientológusok szemében.

Azt is hozzátette, nagyon megindítja az, ahogy Katie Holmes kiszállt ebből az egészből, és ahogyan neveli a lányát, mert tudja, azért tette, amit tett, hogy megvédje Surit, ahogyan ő is saját lánya védelmében szakított a szcientológiával. 

Amiatt, hogy mindketten kiléptünk, már képesek vagyunk megbocsátani egymásnak. Hiszen újra visszaváltoztunk emberekké.

Leah Remini Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology (Bajkeverő: Túlélni Hollywoodot és a Szcientológiát) című könyvében eddig eltitkolt történetet megoszt Tom Cruise és az szcientológiai egyház viselt dolgairól.