A 19 éves színész-táncos-énekesnő, teljes nevén Zendaya Maree Stoermer Coleman legutóbb az Oscar-gálán megjelent raszta frizurájával vágta ki a biztosítékot és keltett érthetetlenül őrült felháborodást. Most azonban őt sokkolták: a Los Angeles-i székhelyű Modelist magazin novemberi számához Zendaya adta az arcát, azonban nem számolt a ténnyel, hogy Photoshop is van a világon, amelynek a használatát a fényképészek/képszerkesztők előszeretettel viszik túlzásba. Most is ez történt, így a képekről gyakorlatilag egy másik nő köszönt vissza.

Az elkészült fotókon jó sokat babráltak: a színésznő eleve nagyon vékony, de azért a biztonság kedvéért dobtak egyet a dolgon, és már-már betegesen soványra alakították át a képeken. Megvékonyították a combjait és a derekát, a bőrét átszínezték, a homloka előtt ficánkoló babahajakat (amiket amúgy kifejezetten szeret magán) eltüntették, sőt, az egyik képről a jobb kezét, a többiről pedig imádott bokaláncát is eltávolították – nyugodtan kijelenthetjük, hogy teljesen indokolatlan volt ez az átváltoztatás. (A képeket itt nézheti meg)

Zendaya ugyanígy látta, tehát érthető módon kiakadt, és azt mondta, hogy nem hajlandó az arcát és a testét adni egy irreális szépségideálhoz, így megkérte a céget, hogy mihamarabb távolítsák el a manipulált képeket, és csak az eredeti fotók jelenjenek meg. A Modelist töredelmesen bocsánatot kért, és Amy McCabe, az újság vezető szerkesztője egy levélben köszönte meg a 19 éves táncosnőnek, hogy felhívta a figyelmüket erre a helyzetre, és megígérte, hogy mihamarabb helyrehozzák a dolgot.

Zendaya Instagramján is megnyilvánult az üggyel kapcsolatban. Posztjában megköszönte a magazinnak az együttműködést, és kitett magáról egy előtte-utána képet, amit azzal kommentált, hogy neki az őszinteség a legfontosabb, és az, hogy úgy szereti magát, ahogy van, nem pedig úgy, ahogy láttatni akarják. A jobb oldali kép mutatja az eredeti, a bal oldali pedig a manipulált verziót. Azért látszik a különbség.

A színésznő célja mindezzel az volt, hogy a nők értésére adja, mennyire fontos, hogy elfogadják magukat, hiszen mindenkinek vannak olyan „hibái”, amik valójában nem is hibák, hiszen pont, hogy attól lesznek egyediek és különlegesek. Zendaya 19 évesen már nagyon bölcs.