mi ez, de tényleg?

Ez a cikk része a hetilapszemle-sorozatunknak. Hasonlókat itt olvashat.

Story 

Címlapon Détár Enikő és Rékasi Károly lánya, Eszter, de szerencsére mellétették a szüleit, mert különben sosem ismertünk volna rá. A cikk címe: „Egy széthullott család drámája”, a beltartalom szerint Rékasi Eszter minden fájdalmát a világba kiáltotta. Ezzel bizonyára arra céloznak, hogy indult a Hungary’s Got Talentben, táncos énekszámmal, de nem énekelt jól, ezért nem jutott tovább. Ha valaki kínjában énekel, előfordul az ilyesmi.

Mindenki döbbenten nézett

– ezzel a drámai nyitással kezdődik a cikk, aztán gyorsan tisztázzák, hogy eddig mindenki Gigiként ismerte. (Mi nem, mert mi egyáltalán nem ismertük Rékasiék lányát.) A háromoldalas cikk legmeglepőbb fordulata, hogy sem Rékasi Esztert, sem a szüleit nem kérdezték meg a történtekről. 

„Nem ördögűzés volt ez, amit az egyik zsűritag emlegetett. Eszter a múlttal számolt le. [...] Azután összepakolt, és visszarepült Hollandiába, ahol most közgazdaságtant tanul. Megkönnyebbült.” Ugyanezt a hatást két repülőjegy áránál olcsóbban is el lehetett volna érni. De hogy hol marad a széthullott család drámája a történetből, azt ne tőlünk kérdezzék.

Van a lapban egy kétoldalas cikk, ami arról szól, hogy Tatár Csillán már biztosan elúrhodott a fészekrakási láz. A cikk megszólalói: más emberek, akik már szültek. A cikk hangvétele: „Még egy utolsó nagytakarítás, aztán jöhet a babakelengye előkészítése. Ez vár Csillára is. Persze megerőltető olyan sok kis ruhácskát kimosni, egyesével kivasalni, hajtogatni, de ez hozzátartozik a fészekrakáshoz”. Nyeljék vissza azt a szivárványt.

Bernáth József (a konyhafőnök című műsorból ismerhetik a séfet) Londonban él, nem szereti, ha Jóskának hívják, és egy rendezvényszervező cég kreatív séfje. Főzött már Stingre, II. Erzsébetre és Robbie Williamsre is, szóval jó cég lehet.

Egyebek: Lagzi Lajcsi azt teszi, amit Szily László tenne az ő élethelyzetében, és halakról szóló könyveket kért a szeretteitől, hogy azokkal dobja fel a börtönben töltött hónapokat. A lap szerint 

sokan azt gondolják, a kolbászfogyasztás csak egyes csoportok gazdasági érdekeit sérti,

de Keleti Andrea nem tartozik közéjük.

A receptrovat tanúsága szerint Szandi megfőzte a férjét, és lasagne lett belőle. Cserháti Zsuzsa fia pedig arról nyilatkozott, hogy „a válóperes bírónő utálta az édesanyámat”. Ezt nagyon sajnáljuk. 

Hot!

Szulák Andrea titka a múltból – sejtet a címlap, de ne arra gondoljanak, hogy bűnös vonzalom fűzi az ocelotmintás mokaszinokhoz, vagy rájár a céges hűtőben mások tejére. „Élettársi szerződést kötött, lakásért cserébe!” Szulák persze nem szólal meg a cikkben, amely egyébként arról szól, hogy egyik barátja, Kóczián Tamás annak idején segített neki lakáshoz jutni. Az illető kedves ember lehet, mert ilyen együttérzéssel beszél egykori barátjáról. „Változatlanul nincs közöttünk semmi kapcsolat, de tudok mindent Andreáról. Ami történt vele a közelmúltban, azon szerintem nem lehet csodálkozni, hiszen aki annyit dolgozik mint ő, annak előbb-utóbb elkezd unatkozni otthon a fiatal, jóképű párja, és már csak unalmában is elkezd nők után járni.”

Egyebek: Király Viktor édesapja eddig menedzser volt, de már rájött, hogy apa is - az édesanyja pedig nagyon bánja, hogy ő maga nem lett sikeres énekes, de nem úgy alakultak a dolgok. Bereczki Zoltán Lisszabonba utazott az édesapjával. De hogy közöljünk híreket apasági kérdések nélkül is, Kovács Patrícia bizalmas viszonyban van a fodrászával. Csomor Csillát pedig nagyon megviselte a fogyása, hónapok teltek el, amíg „úgy tudtam belenézni a tükörbe, hogy egy igazán dögös, szexi nőt lássak”. De most már azt lát.

Kevésbé meglepő hírek: Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó „sportra neveli a kisfiát”. Németh Kristóf és szerelme, Ismeretlen Vezetéknevű Judit még mindig nagyon szerelmesek,és már megint egy wellness-szállóban vannak. Ezt hálistennek mi is meg tudjuk mutatni, mert megkaptuk a sajtóanyagot, amelyből a képek származnak.

Egészen megdöbbentő hírek: különköltözött a szerelmétől Kedvek Richárd, akiről a lap azt írja, hogy hazánk egyik legsármosabb színésze. Megnéztük, a Jóban rosszban sztárjáról van szó.  Béres Alexandra „féltett családi titka”: a dadusukat szeretik a lányai.

Best

Címlapon Erős Antónia, akit lágyabbá tettek a gyerekei. Nem ez a megdöbbentő, hanem az, hogy a híradósnő már 45 éves. Az interjúban arról beszél, milyen jó volt a gyerekkora, és mennyire cukik a saját gyerekei. Fun fact: tud zongorázni, 13 évesen már esküvőkre járt vele.

Az egyik legérdekesebb írás a Dopemanel készült interjú, amelyből kiderül: a zenész nem láthatja  a lányát olyan gyakran, mint szeretné, mert nincs mindig jóban a gyereke anyjával. „Ha éppen barátok vagyunk, akkor gyakrabban láthatom Fannit, ha viszont haragszik rám valamiért, akkor igyekszik ellenem nevelni. Persze az én hibám, hogy nem egy hozzám hasonló, intellektuális nőt választottam a gyerekem anyjának, de mindentől függetlenül tisztelem, hiszen tőle kaptam életem legnagyobb ajándékát.”

A magazinnak érdekes fogalmai vannak az emberi anatómiáról. Mindezt a Janicsák Veca terhességéről szóló cikk alapján gondoljuk. „A gyönyörű kismama meglehetősen furcsa helyzetben, gokartozás közben érezte meg először, hogy egy aprócska szív dobog a sajátja mellett.”

Kiskegyed

  • Ifj. Bodnár Attila „megérezte a halálát”.
  • Komár László özvegye Komár László pizsamájában alszik.
  • Őszinte címadás rovat: van egy összeállítás, amely fülpanaszokról szól. „Ha a nagyi süket, mint az ágyú...”
  • Érdekességek: az oboások is meg tudnak süketülni.

Na, elyik a legnagyobb sületlenség?