Carol Doda sztriptíztáncosnőt átütő tehetsége és gigászinak mondható szilikonmellei tették világhírűvé a '60–as években.  Gyakorlatilag ő volt az, aki forradalmasította a rúdtánc művészetét. 78 éves korában hunyt el.

1964-ben lépett fel először a San Francisco-i Condor Club-ban, amivel azonnal felbolygatta és megváltoztatta a Broadway éjszakai életét. A klubot szinte egyik napról a másikra árasztották el az érdeklődők, amint tudomást szereztek Doda különleges képességéről, miszerint

egy zongorára erősített rúdon táncol.

Egyik barátja, Lee Houskeeper szerint a hippikorszak virágzásával Doda a rúdon táncolva változtatta meg a világot a Colombus Avenue és a Broadway sarkán. 1968-ban filmszerepet kapott a Head című filmben is, 985-ben otthagyta a klubot, és fehérnemű üzletet nyitott Carol Doda's Champagne and Lace Lingerie Boutique néven, majd rockbandát alapított, modellkedett, mindemellett pedig egy másik helyen énekelt és táncolt.

Régi barátja, Dick Winn a San Francisco Chronicle-nek elmondta, hogy Doda végtelenül gondoskodó volt, jó hallgatóság és remek tanácsokat tudott adni.

Sokkal több volt egy sima táncosnőnél.  

– tette hozzá Winn. 

Doda San Franciscóban nőtt fel, nyolcadikos korában otthagyta az iskolát, és 14 évesen már pincérnőként dolgozott. A következő munkahelye rögtön a Condor Club lett. Sosem házasodott meg, gyerekei sem születtek.

Azt viszont leszögezhetjük, hogy nélküle talán nem lennének olyan celebjeink, mint Lady Gaga, Channing Tatum vagy Amber Rose, ugyanis ők is a rúdon kezdték, mielőtt híresek lettek.

Carol Doda tüdÅ‘- és veseelégtelenségbe halt bele. 78 éves volt. Â