Az 50 éves színész a keddi Today Show-nak adott interjút, amiben őszintén beszélt az állapotáról. Már napok óta lehetett sejteni, hogy Charlie Sheen a rejtélyes híresség, aki HIV-fertőzött. A TMZ hétfőn kiszivárogtatta Sheen nevét, illetve, hogy egy személyes bejelentésre készül.  Annak ellenére, hogy évek óta ismeri a diagnózist, nem beszélt róla senkinek – a legközelebbi hozzátartozóin kívül. Félt a nyilvánosság reakciójától. Most viszont nem volt más választása. 

A Twitteren rengetegen támogatják

Az interjúval egy időben azonnal megindult a twitter-áradat. A legtöbben nagyra értékelik Charlie Sheen őszinteségét, még akkor is, ha évekkel a diagnózis után állt a nyilvánosság elé. 

HIV-pozitív vagyok. 

- mondta Sheen a reggeli műsorban. 

A kötelező udvarias körök után Charlie Sheen kerek-perec megmondta, hogy fertőzött. Nem vezette fel, most már úgyis fölösleges tagadnia. Meglehetősen nyíltan beszélt. Kiderült, hogy évek óta dollármilliókat költött arra, hogy lefizesse azokat, akik megtudták az igazságot. 

Ezt a pénzt a gyerekeimtől vették el. 

De Sheen mostantól nem fizet senkinek. Minek tenné?! Elmesélte, hogy egy prostituált meg is zsarolta, miután lefényképezte a gyógyszereit. Ki akarta teregetni a sztorit a médiának. Hát fizetni kellett. Sokat. 

Charlie Sheen nagyjából négy éve kapta meg a diagnózist. De megfelelően kezelik, 

Nem AIDS-es. 

Ezt Dr. Robert Huizenga, Sheen orvosa erősítette meg. Naponta négyféle gyógyszert szed, az interjúban elmondta, hogy már nem drogozik. Viszont az alkoholt nem tette le teljesen. Az biztató, hogy elgondolkodott rajta. 

Talán a mai nap után abba tudom hagyni. 

Természetesen a diagnózis lelkileg rendkívül megviselte, teljesen szétcsapta magát. 

Az állapotom miatt depressziós lettem, Sokat drogoztam, sokat ittam. Rossz döntéseket hoztam.

De hogyan, kitől kapta el?

Azt nem tudja pontosan. Sokan arról találgattak, milyen következményei lehetnek a bejelentésnek, illetve történtek-e jogi lépések az ügyben. Charlie Sheen ágyában meglehetősen sokan fordultak meg. Elismerte, hogy már beperelték – arról egyelőre nincs információ, hogy hányan és kik. Ami viszont lényeges, hogy

nem azért állhat bíróság elé, mert megfertőzött valakit.

Elképzelhető, hogy további kifizetések elé nézhet, a színész anyagi helyzetéről csak annyit mondott, hogy nem túl jó. 10 millió dollár (2,925 milliárd forint) körüli az az összeg, ami kifizetett az elmúlt években.