A Gawker gasztroblogján összegyűjtöttek egy csomó sztorit éttermi dolgozóktól, amik arról szóltak, hogy milyen volt, amikor egy híresség járt az éttermükben. A legtöbb közepesen szórakoztató, viszont van egy, ami egészen csodálatos, és Kevin Smithről a Néma Bobot alakító színész/rendezőről szól.

A történet nagyjából tíz évvel ezelőtt esett meg. Az egész azzal kezdődött, hogy Kevin Smith, a felesége és a kislányuk este háromnegyed tízkor betoppantak egy népszerű családi étterembe Hollywood mellett.

A dolgozók már a záráshoz készülődtek, nem volt senki sem a helyen, de amikor meglátták, hogy egy híresség érkezik, akkor elővették a jobbik modorukat, kedvesek voltak, és Smithék is nagyon rendes vendégek módjára viselkedtek. A történetről beszámoló éttermi dolgozó szerint az egész család elbűvölő volt, nem fogyasztottak sokat, nagyjából 35 dollár volt a számlájuk, Smith pedig annyira nagyvonalú volt, hogy 100 % borravalót hagyott, majd távoztak a helyről.

Ekkor történt az, amiért a sztori most az egész internetet bejárja.

Smithék kiléptek az ajtón, de mielőtt az becsukódott volna, a színész visszafordult. "Tízkor zártok?" - kérdezte.

"Igen" - válaszolta a pincér. "Mikor érkeztünk?" - kérdezte Smith. "Olyan háromnegyed tízkor" - jött a válasz.

"Jesszus! Nem csoda, hogy üres volt a hely!" - kezdett izgatott monológjába Kevin Smith. "Nézd, én azért élhetek ma olyan életet, amilyet, mert valamilyen módon, de kvázi megütöttem a főnyereményt. Semmivel sem érdemlek többet, mint bárki más, és megígértem magamnak, hogy nem lesz belőlem ilyen figura" - mondta.

A pincér megnyugtatta, hogy nem történt semmi probléma. Smith viszont azt mondta, hogy éppen elég nagy probléma, hogy akkora bunkó volt, hogy meg sem nézte, hogy meddig van nyitva a hely. Aztán azt kérdezte, hányan vannak még a helyen a dolgozók közül. A pincér azt mondta, hogy ő, a szakács, a pohárszedő, meg az üzletvezető-helyettes.

"Oké, mondd meg nekik, hogy velem nem lehet diplomatikusan beszélni, jó? Ígérem, borzasztó gyors leszek, de ne traktáljatok olyanokkal szarságokkal, hogy "semmi probléma sem történt, uram". Szeretnék mindannyiótokkal beszéni most, mert el akarom rendezni ezt az ügyet" - mondta.

A pincér érezte, hogy Smith nem viccel, és őszintén beszél. Ugyan fogalma sem volt, hogy mit akarhat, de mondta a kollégáinak, hogy menjenek oda beszélni a színésszel.

Ahogy már mondtam a C.J.-nek (a pincérnek), hogy tényleg, őszintén dühös vagyok magamra, amiért miattam kellett túlóráznotok. Nem akarom, hogy úgy menjetek haza, hogy dühösek vagytok rám vagy a munkátokra azért, mert olyan barmokkal kell foglalkoznotok, mint én.  A másik, amit mondtam C.J.-nek, hogy nincs értelme velem vitatkozni, mert nem fogom hagyni magam. Van bárkinek bármilyen kérdése?

A dolgozóknak nem volt semmilyen kérdésük, úgyhogy mindenkinek fizetett ott helyben ezer dollár borravalót.

A Gawker szerzője megjegyzi, hogy ez a sztori teljesen egybevág mindennel, amit Kevin Smithről hallott.