A per azért indult, mert a Barátok között sztárját néhány évvel ezelőtt ráphotoshoppolták egy pornómagazin címlapjára. A Bors szerint a Kúria most neki adott igazat, ezért ő lesz az, akit kárta­lanítani kell.

Az ominózus címlapon egy „akció­ban lévő” meztelen női testre montírozták rá Som-Balogh Edina fejét, aki eléggé kiakadt a történtek miatt.

Ocsmány fotó volt. Bepereltük a lapot, én és a Barátok közt is, mert használták a sorozatbeli nevemet, a Kingát. Annyira megdöbbentette a bírót is ez a mocskos ügy, hogy első fokon szokatlanul komoly kártérítést ítéltek meg

– fejtette ki Som-Balogh Edina.

A kiadótól és a felelős szerkesztőtől egyaránt ötmillió forintot kellett volna kapnia, de a pénzt nem lehetett behajtani, mert más ügyek miatt kényszertörlés alatt volt a cég. Másodfokon ugyan szintén elismerték a jogsértést, de a szerkesztőnőt felmentette a bíróság. Sőt, a 700 ezer forintos perköltséget még a színésznővel akarták kifizettetni. Ezután a Kúriához fordult, amely hatályon kívül helyezte a korábbi ítéletet. Ilyen esetben újra kell tárgyalni az ügyet, de ez a Kúria döntése után jó eséllyel már csak formaság lesz.