A színészről és a kilenc éves Suriról annyira régen készült már közös fotó, hogy egyre durvább híresztelések keringenek az ügyben. Bár egyenlőre csak a National Enquirer írta meg tényként, hogy Tom Cruise két éve nem is találkozott saját gyerekével (és hát ugye ez mégsem egy Reuters megállapítás), de azért a Daily Mail is meglebegteti a témát.

Az állítólagos közeli források szerint az 53 éves Cruise vallási okokból, tudatosan marad ki egykori családja életéből, ugyanis a Szcientológiai Egyház vezetői nem szeretnék, ha időt töltene a vallást ellenző Katie Holmes környezetében. Ezt Marc Headley, az egyházról igencsak sötét képet festő egykori tag sem tartja kizártnak.

„Elképzelhető, hogy Tom azért nem találkozik Surival, mert szerinte Kate és családja negatívan beszélnek róla és az egyházról" - nyilatkozta.

Más források arról is beszámolnak, hogy a színész még akkor sem töltött egyetlen percet sem kislányával, amikor nyárom New Yorkban népszerűsítette a Mission Impossible legújabb részét. 

 Ha bármennyi valóságtartalma is van ennek a  történetnek, az nagyon szomorú, ám ezt jelenleg mindössze az támasztja alá, hogy valóban több mint két éve nem jelent meg lánya mellett nyilvánosan, holott addig rengeteg közös kép készült róluk.

Cruise sajtósa természetesen cáfolja a dolgot, és állítja, a színész igenis találkozik a lányával, csak titokban. Rég reméltük ennyire, hogy egy sajtós igazat mond.