A kaliforniai Ojai egyik történelmi értékű házát hirdette meg az Airbnb-n a tulajdonos, Kristina Knapic, és az ingatlan az igen magas ár  - napi 1095 dollár, vagyis 312 ezer forint - ellenére is gyorsan bérlőre talált: egy Anna nevű nő öt napra vette ki. Mint jelezte, szeretné dokumentálni a vakációját, így barátai és egy fotós vele lesznek a házban, ami ellen a tulajnak nem volt kifogása, írja a DailyDot.

Ám amikor visszakapta a kulcsokat, megrázó meglepetés fogadta.

A házban mindenfelé beöntőkészülékek és használt szexuális segédeszközök hevertek, a kádban valami gyanús barnás folyadék volt, emellett a lepedőket és ágyhuzatokat is barnás foltok tarkították. A Daily Mail be is szerzett néhány fotót a helyszínről.

Mint kiderült Anna inkább Michael volt, vagyis Michael Lucas melegpornós színész és producer, aki a házat filmforgatásra használta.

Egy helyszínen hagyott névjegykártya vezette nyomra a kétségbeesett tulajt, aki most komoly pert indított a pornós ellen.

A látható károk mellett a helyszínen UV fénnyel végzett vizsgálatok vizelet, fekália és ondó szennyeződést mutattak ki nem csak az ágyakon, de a szőnyegeken, falakon, a fürdőben és a mennyezeten is.

Knapic - aki egyébként először adta ki az értékes ingatlant, mert féltette az átmeneti bérlőktől - a kárt nagyjából 50.000 dollárra becsli, ám szerinte a ház eszmei értékét is károsították az illegális melegpornó forgatással. 

Lucas, akinek eredeti neve Andrei Treivas Bregman, nem is tagadja, hogy filmet készítettek a házban, de arra hivatkozik, hogy ehhez joga volt, ugyanis a bérleti szerződés nem zárja ki ennek lehetőségét, illetve állítja, hogy kitakarítottak maguk után. Szerinte a tulaj a szemétből vette ki a segédeszközöket és foltos lepedőket, hogy rájuk kenje a ház megrongálását.