Elhagyta várandós feleségét és színészotthonba költözött Damu Roland, írja a Blikk. A lap szerint a színész azért ment el otthonról, mert képtelen tovább tolerálni felesége alkoholizmusát. A nő elismerte, hogy még a terhesség ellenére is gyakran fogyaszt alkoholt.

„Ha születendő kislányunkra, Mayára gondolok, tudom, hogy nem szabadna innom, de beteg vagyok, és bármire képes vagyok az alkoholért. Igen, Roland és a családom többször bevitt az elvonóra, volt, hogy az ügyeletes orvos küldött be. Olyan is előfordult, hogy taxival szöktem haza onnan. Egy józan pillanatomban el akartam vetetni a babát, mert tudtam, hogy mérgezem, ha iszom és dohányzom. Aztán mikor odaértem a kórházba, meggondoltam magam. Akarom a gyerekünket és Rolandot, értük megteszem, hogy befekszem bentlakásos alkoholelvonóra. Már beszéltem a védőnővel is" - nyilatkozta, és azt is megerősítette, hogy Damu elköltözött érdi házukból.

A lap megkereste a színészt is, aki azt mondta, abban reménykedik hogy egy bentlakásos elvonókúra még megmentheti a házasságát és közös gyermeküket is.

„Három évig minden gondolatom Edina volt a börtönben. Tudtam, hogy ivott, hiszen eleve a pszichiátrián ismerkedtünk meg. Miután kijöttem a börtönből, kiderült, hogy közben is ivott. Féltem a jövőnket, de segítem őt, amiben csak tudom, hiszen szeretem, ő a leendő gyermekem édesanyja. Most is úgy szeretem, mint három éve egyfolytában, de tudom saját édesanyám példájából, hogy egy alkoholista nem biztos, hogy képes a gyógyulásra" - tette hozzá.