Ha december, akkor muszáj elővenni a filmet. Egy csomó kimaradt jelenetet már biztosan látott. Mondjuk amikor a nagyon szerelmes Mark lerántja a leplet a karácsonyi mellekről, vagy amikor a szintén szerelmes Sam elképesztő tornatudását veti be, hogy utolérje a nőjét a reptéren. A következőt viszont talán még nem ismerte, nekünk a Daily Mail hívta fel rá figyelmünket. A végleges változatból kivágták, de az iskolaigazgató is szerepet kapott volna. A Karent alakító Emma Thompson fiának tanára és egyben igazgatója a kimaradt jelenet szerint egy leszbikus kapcsolatban él, a párja nagyon beteg, ápolásra szorul, de szeretik egymást. 

Egyik este a tanárnő fáradtan hazaér, és arról panaszkodik, milyen fura esszét kapott aznap Karen fiától,

akinek az a karácsonyi kívánsága, hogy lássa az emberek fingját.

Aztán megegyeznek, hogy ezen nem kell felháborodni, jogos vágy. Meghitt, kedves szál, ahogy a többi, de már nem fért bele a filmbe. 

A másik érdekesség, vagy inkább összeesküvés-elmélet a Buzzfeeden jött szembe. Eszerint Daniel, azaz Liam Neeson titkon szerelmes volt Karenbe (Emma Thompson). Ezt onnan tudhatjuk, hogy már a film elejétől világos, hogy ezek ketten nagyszerű barátok. Karen házas, Daniel pedig özvegy és szomorú.

A happyend része, hogy Daniel megtalálja az igazit Carol, vagyis Claudia Schiffer személyében. Csak éppen a bemutatkozáskor Daniel elszúrja a nő nevét, és minek nevezi Carolt?

Nyilván Karennek.

A levezetés szerint Liam Neeson karaktere titkon Emma Thompson karakterére vágyott. 

Ugye megnézi idén is? Kötelező.