Ben Affleck sokat dolgozik (forgat, rendez, producerkedik) mostanában, így amikor elénk került egy fotó, amelyen hatalmas tetoválás látszik a hátán, csak legyintettünk, hogy biztos testfestés, valamelyik filmjéhez.

A US Weekly szerint nem az, és erre meggyőző bizonyítékokat szolgáltatnak: egy júliusi képet, amikor éppen nem dolgozott, és bizony ott is látszik a főnix farktollainak vége. Itt megnézhetnek néhány jól irányzott képet a témában.

Szóval a színész már legalább négy hónapja visel óriási tetoválást, nagyjából akkortájt készíthette, amikor kiderült, hogy Jennifer Garnerrel kötött házassága hamarosan véget ér. Ha visszanézzük az elmúlt hónapokban készült fotóit, talán azt is megtippelhetjük, mikor dolgozott a hátán egy tetoválóművész – akkor ugyanis szuperbő pólókat, ingeket viselt, tehát érzékeny lehetett a bőre. (Egy ilyen nagy felületű tetoválást nem egy alkalom alatt készítenek el, valószínűleg rendszeresen visszajárt; az is lehet, hogy még mindig nincs kész.) Valószínűleg azért nem vettük észre eddig, mert azóta is hosszú felsőket hord.

Alábbi galériánkban összegyűjtöttünk néhány képet, hogy mindezt szemléltessük. Mindegyik fotó a válás hírének kipattanása óta készült.

Miért pont főnix?

A főnixmadár egy eredetileg egyiptomi eredetű mitológiai lény, amely több száz, vagy több ezer évig tartó életének úgy vet véget, hogy máglyát rak (többek közt fahéjból), és hamuvá ég. A hamuból aztán egy új, fiatal madár bújik elő, amely a hamvakat összegyűjti, és elviszi Hélipoliszba, eltemetni. Eredetileg egy gémszerű madárként képzelték el.

Csakhogy sokfelé, és sokféle módon hittek a főnix létezésében, mindenhol kicsit másmilyen volt, a rómaiak és a görögök például inkább sashoz és pávához hasonlították, a kínaiak pedig fácánhoz. De mindegyik elképzelésben közös elem a madár méltóságteljes tollazata, és újjászületésre való képességre.

Ezek után nem meglepő, hogy a színész ezt a mintát választotta, amikor rájött a tetováltathatnék: az eddigi élete véget ért, minden átalakul körülötte. Válik, feleségével még egyezkednek a gyerekelhelyezésről. Sokat forgat, és nemsokára moziba kerül a film, amelyben Batmant alakítja. A szakmai élete tehát nagyon jól áll – talán így erősíti meg, hogy ebből a helyzetből is megerősödve fog kijönni.

Szerintem