Amikor diszlexiája miatt abba kellett hagynia az iskolát, senki sem sejtette, hogy Whoopi Goldberg színészi tehetségét egyszer Oscar-, Tony-, Emmy-, Grammy- és Golden Globe-díjjal fogják jutalmazni. Azóta is inkább művészi kvalitásaival igyekszik előtérbe kerülni és maradni, nem pedig afféle ellenszenvesen feltűnősködő, polgárpukkasztó viselkedéssel, annak ellenére, hogy nem rejti véka alá, ha olykor élő adásban szellent egy jókorát. Így legalább tudjuk, hogy ő is emberből van. 

Közismert tény, hogy Whoopi Goldberg (eredeti nevén Caryn Elaine Johnson) Amerika egyik leghíresebb fekete ikonja, aki a legtöbb filmjében a nagyszájú-problémamegoldó nő szerepében tetszeleg, mégis, úgy hisszük, az Apácashow megemlítése nélkül is tudunk a színésznőről újat mondani, vagy legalábbis olyat, ami jellemző rá, mégsem kellőképpen szembetűnő, ezért jobb, ha felhívjuk rá a figyelmét. 

A hippiség, amit sosem nőtt ki

Eleinte nem vette túl komolyan az életet, afféle carpe diem felfogás szerint élt, ami azt jelenti, hogy csatlakozott a 60'-as évek hippimozgalmához, és az elvárásoknak kiválóan megfelelve füvezett és ki tudja, még milyen drogokat próbált ki, mindenesetre nem kicsiben játszott, az biztos. A füvezős élet egyébként néha vissza-visszaköszön a színésznő életében,1991-ben például betépve sikerült átvennie az Oscar-díjat. 

Munkájában egy darabig nem igazán volt kiemelkedő, mondjuk nehéz is lett volna, hiszen elég sokszor ugrált egyik helyről a másikra, amíg elismert színésznő nem lett belőle. 

Volt fodrász, éjjeliőr, kőműves, sminkes egy hullaházban,

és telefonszex-operátorként is dolgozott.

Az utóbbit kifejezetten élvezte, mivel, állítása szerint, nagyon sok tapasztalatot szerzett és később színészként ezeket kamatoztatni is tudta. Egy interjúban azzal viccelődött, hogy simán csinálná még ezt, csak

Az a baj, hogy már mindenki felismerné a hangomat.

Aprópó,

Hang.

Nálunk, Magyarországon a Whoopi Goldberg filmeket leginkább szinkronosan vetítették Martin Márta hangjával (már nem is lehetne elképzelni hozzá mást, mostanra egybeolvadtak ők ketten, ezt nem vitathatja senki). A külföldiek körében viszont Goldberg hangja épp oly' emblematikus erejű, mint ő maga, ezért rengeteg (rajz)filmben és számítógépes játékban szinkronizál, például a Family Guy és a Robot Chicken több epizódjában, a Toy Story harmadik részében, de ne felejtsük ki a felsorolásból a már klasszikusnak számító Bolygó kapitányát se! Mutatjuk, miért is vannak odáig Goldberg orgánumáért. Hát, ezért: 

Ezen a videón támogatásáról biztosította a 14. magyarországi melegfelvonulás résztvevőit. A színésznő mindig is fontosnak tartotta az emberi jogokat, a nők jogait, az állatokét, állandó harcolt vív a toleranciáért és a vallások egyenrangúságáért is. 

Magánélet 

Magánéletét nemigen reklámozza, nagyjából annyit lehet tudni róla, hogy kavart Ted Dansonnal, háromszor ment férjhez, de egyikükbe se volt szerelmes, és meglehetősen fiatalon, 17 éves korában született meg a lánya, Alex Martin. A színésznő így már 35 évesen nagymama és 58 évesen dédanya lehetett. 

Öltözködése nem mindennapi 

Miután némiképp kiveséztük, mit is kell tudni a színésznőről, nem szabad elmennünk szó nélkül a már-már szándékoltan katasztrofális öltözködése mellettem sem. Műsorában, a View-ban minden adás alkalmával valami teljesen elképesztő cipőt vesz a lábára, amit Facebook-oldalán azonnal meg is oszt a rajongóival.

Here are my shoes from today's show. They are from ZombiePeepshow!

Szerző: Whoopi Goldberg2015. november 19.

I liked them so much, I wore them again! Star Wars shoes from Irregular Choice

Szerző: Whoopi Goldberg2015. november 4.

Cipő témakörében amúgy is mindig az élen járt, például egyszer simán végigvonult az utcán egy nyuszis papucsban

Egyszerűen nem öregszik 

Látta ön már Whoopi Goldberget NEM raszta hajjal, és kicsit is másmilyennek, mint amilyen MINDIG? Még a Star Trek: Új nemzedék című sci-fi sorozatban játszott karakteréről készült akciófigurában is teljesen felismerhető, és az idő múlásával is valószínűleg az lesz. Ebből látszik, hogy Whoopi Goldberg pont ugyanannyira nem változik semmit, mint egy fröccsöntött műanyag bábu. 

Idén novemberben töltötte be a 60. életévét, mégis gyanús, hogy gyerekkora óta ugyanúgy néz ki, mindenesetre megkerestük a róla készült egyik legrégebbi fotót, és egy mostanit, amiken, be kell látnunk, tényleg minimális a különbség. Pláne annak tudatában, hogy a két fotó elkészülte között egész pontosan 35 év telt el. Most pedig ámuljon ön is!