Leonardo DiCaprio a Wired magazin januári számának adott interjújában arról is mesélt, hogy eddig háromszor fordult elő, hogy kis híján meghalt egy balesetben:

  • "Egy nagy fehércápa beugrott a cápaketrecembe merülés közben Dél-Afrikában. A félig benne volt a ketrecben. Az ilyen ketrecek teteje nyitott, így lehet bemászni, aztán ha bent vagy, akkor teleszórják a vizet tonhaldarabokkal. Egy hullám a levegőbe repítette az egyik haldarabot. Egy cápa pedig kiugrott érte a vízből, viszont mellém esett be a ketrecbe. Én valahogy furcsán leestem a ketrec aljára, és próbáltam minél jobban lelapulni. A cápa a fejemtől kartávolságnyira harapott ötöt, hatot a vízbe. A merülés szervezői azt mondták, nem láttak ilyet vagy 30 éve."
  • "A Delta Airlinesszal mentem volna Oroszországba. Első osztályon utaztam, és a szemem láttára robbatn fel az egyik hajtómű. [...] Ültem a helyemen, néztem a szárnyat, aztán az egészből egy hatalmas tűzgolyó lett. Én voltam az egyetlen, aki éppen a turbinát bámulta, amikor az felrobbant. Brutális volt! Egy pár percre leállították az összes hajtóművet, és csak úgy siklottunk, abszolút csöndben, a gépen ülők közül senki sem szólalt meg. Aztán újraindították a turbinákat, és a JFK-n volt egy kényszerleszállásunk."
  • "Egy tandemugrás volt. Kinyitottuk az első ernyőt. Összegubancolódott. Az úriember, akivel ugrottam, levágta az ernyőt. Zuhantunk még olyan 5-10 másodpercet tovább. Nem tudtam, hogy van még egy tartalékernyő, úgyhogy meg voltam róla győződve, hogy a halálunkba zuhanunk. Kinyitotta a tartalékernyőt, az is összegubancolódott. Zuhanás közben elkezdte rázni, mint egy őrült, a barátaim kb. 500 méterrel fölöttem voltak, és nézték, ahogy a halálba zuhanok. Aztán végül sikerült addig ráznia, hogy kigubancolódott. Aztán jött a vicces rész, azt mondta: "Valószínűleg el fogod törni a lábad, amikor földet érünk, mert túl gyorsan fogunk becsapódni". Szóval, miután láttad leperegni magad előtt az életed filmjét - kétszer -, azt mondja, "ó, még a lábad is el fog törni".