Tolvai Renáta megint fogyott, ezért amint alkalmunk volt, megkérdeztük tőle, hogyan, és főleg miért.

„Elég sokat teszek érte, de úgy veszem észre, hogy most már mindenki, folyamatosan ezt csinálja. Arról beszélnek, hogy hetente négyszer-ötször járnak edzeni. Bevallom, én csak háromszor, de ahhoz képest, hogy mennyi mindent kell csinálnom hétköznap, ez sem kevés. Úgy tartom be, hogy elhatároztam, egyetlen edzést sem mondok le –közben pedig diétázom.”

Még nem úgy néz ki, ahogy szeretne – karcsúsodni és formásodni szeretne, illetve kialakítani egy olyan rendet, amellyel szinten tarthatja magát. Bízik edzőjében, aki szerint három-négy hónap alatt már komoly változást érhet el. Akkortájt lesz esedékes sok tévés szereplése is, főleg, ha mondjuk megnyeri A Dalt (igen, ő is indul az Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplésért). És hogy minek ez a gyúrásmánia?

„Most már annyira nem elég az, hogy tehetséges vagy, és énekelni tudsz… Egyszerűen,  ha a színpadon nem nézel ki kifogástalanul, akkor támadható vagy. Ez nem tesz jót a lelkünknek. Törekedni kell arra, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és ne tudjanak bántani. Szomorú, de nincs mit tenni. Ha színpadi ember vagy, és azt akarod, hogy ne csúfoljanak, ne írjanak rólad  csúnya dolgokat, meg amúgy is, akkor nem nagy dolog hetente háromszor elmenni edzeni.”

Ez azért valahol rettenetesen hangzik, a diéta pedig pont olyan rossz, mint gondolják. Hiába jön a karácsony, édesség nem nagyon fér bele, legfeljebb két kocka csoki, vasárnaponként. Csalás nincs: az edzője elve, hogy aki megszegi a szabályt, annak újra kell kezdenie az egész diétát. Borzalom, mi? Na erre ezt mondta:

Figyelj, vannak más élvezetek…