A Blikk szerint a Karinthy Színházban ősz elején hosszú hetekig próbálták a Csalogány család című komédiát, amin több mint 20 fős stáb dolgozott, de a főszereplő Gesztesi Károly már a szeptember 28-i premieren sem volt a helyzet magaslatán, majd a következő előadást betegségre hivatkozva hagyta ki. Az lett a vége, hogy a darabot levették a műsorról.

A második előadáson Gesztesi Máté, a produkció zenei vezetője ugrott be apja helyére. Bár derekasan helytállt, a komédiát ez sem mentette meg.

Lejátszottuk a bérletes előadásokat, ezeket Máté tisztességesen meg is csinálta, de sajnos ez a darab Gesztesi Károlyra volt kitalálva, így egyszerűen nem működött nélküle. Bármennyire is tehetséges Máté, a harminc év korkülönbség az egész darabort befolyásolta. Nem öröm ez számunkra, hiszen egy magánszínház életében ez valóban érvágás, de el kell fogadnunk, hogy a Csalogány család egy ilyen csillagzat alatt született. A többiekkel sem tehettem meg, hogy tovább visszük így, hiszen nagyon sok munkát öltek bele, és azt érdemelnék, hogy úgy menjen, ahogy terveztük

– magyarázta a lapnak Karinthy Márton, a színház igazgatója, aki most gőzerővel készül az új bemutatóra, a Második nekifutásra.