Folytatódik a szépségkirálynős dráma, most a német versenyző, Sarah-Lorraine Riek szólt be a nyertesnek egy műsorban, szerinte senki sem szavazott a Fülöp-szigetek szépségére, Pia Alonzo Wurtzbachra. Az egész tragikomédia akkor kezdődött, mikor a műsorvezető először a második helyezettet jelentette be elsőnek. A kolumbiai Adriana Gutierrez szépen meg is hatódott, fejére került a korona, amikor Steve Harvey közölte, hogy 

Bocsika, de félreolvasta a nevet. Igazából a Fülöp-szigetek versenyzője nyert, úgyhogy most szépen le lehet venni azt a koronát és átadni a másik lánynak. 

Miss Kolumbia egyébként nagy lelki erőről tett tanúbizonyságot, hogy semmit sem vágott földhöz és nem küldött el senkit sehova élő adásban, hanem szépen mosolyogva tűrte, hogy leapplikálják a fejéről a koronát, majd ráteszik máséra, hiába tudta, hogy mostantól a világ összes szépségversenyes összeállításban örökre ott lesz ez a baki. 

Erről kérdezték a német versenyzőt is, aki kendőzetlenül kifejtette a véleményét. Szerinte ugyanis eleve a francia versenyzőnek kellett volna nyerni, de ő még a koronától megfosztott Gutiereznek is örült volna. Arra a kérdésre, hogy miért mindenki a kolumbiai versenyzőt vigasztalta ahelyett, hogy a baki miatt valószínűleg ugyanúgy feszengő valódi nyertesnek gratulált volna,  Sarah-Lorraine Riek csak annyit mondott az a videóban: 

Mert egyikünk sem szavazott rá. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom.