Jakupcsek Gabriella szó szerint belebetegedett abba, ahogyan eltávolították a képernyőről. A Blikknek már az orvosi rendelőben sikerült utolérni, ahol azt mondta, hogy teljesen elment a hangja, beszélni sem tud. Az azért kiderült, hogy nem tud semmit arról, hogy külsősként továbbra is foglalkoztatnák, ez ügyben még senki sem kereste meg. 

Kollégák, barátok keresnek, hogy mi van velem, hogy az együttérzésükről biztosítsanak. Ez az elképesztő szeretetözön melegséggel tölti el a szívemet. Fantasztikusan jó érzés, hogy ennyien szeretnek

- emelte ki a helyzete pozitívumait a műsorvezetőnő, aki az újság szerint havi másfél és kétmillió forint közti gázsit keresett úgy, hogy havi 29 adásban szerepelt, ezen akart az MTVA spórolni. Az újság azt is hozzátette, hogy ennek a gázsinak a többszörösét szokták más csatornáknál keresni a vezető arcok. 

Összesen 129 ember munkaviszonyát szüntette meg az MTVA az év végével, közleményük szerint a szinergiák kihasználása, a hatékonyságnövelés, valamint a költségcsökkentés miatt.