Arról a zöld színű Versace ruháról van szó, amit Jennifer Lopez még 2000-ben viselt a Grammy-gálán. A köldökig kivágott, szinte teljes átlátszó gönc már akkoriban is nagy érdeklődést váltott ki (saját Wikipedia-oldala van!), de arra csak az idén derült fény, hogy a Google fejesei az elképesztő népszerűsége miatt dobták össze a ma is használt képkereső szolgáltatást.

Miután a magához képest is dögös Jennifer Lopez megsétáltatta a ruhát a díjátadón, egyszerre nagyon sok ember volt kíváncsi a fotókra. Ezzel az volt a gond, hogy akkoriban csupán 10 darab kék linkecskét adott ki a kereső. Szegény internetezők így kénytelenek voltak vakon klikkelgetni, hátha valahol megtalálják az ominózus képeket.

A google lépett

Az érdeklődést jól mutatja, hogy miután feltöltötték a Grammy weboldalára Lopez egyik fotóját, azt 24 óra alatt 600 ezren töltötték le. A tendencia a Google figyelmét sem kerülte el.

Abban az időben, ez volt a legnépszerűbb keresőkifejezés, amit valaha is láttunk. Nekünk viszont nem volt biztos módszerünk arra, hogy megadjuk a felhasználóknak, amit akartak: J. Lo-t, ahogy a ruhát viseli. Így született meg a Google Image Search

– tárta fel az igazságot Eric Schmidt, a cég ügyvezető elnöke.

Geri Halliwell kevés volt hozzá

A buja, trópusi hangulatot árasztó ruhaköltemény nem Jennifer Lopezen debütált, de korábbi viselőinek valahogy nem jött össze, hogy emlékezetes látványt nyújtsanak benne. Először Amber Valetta modell mutatta meg a kifutón, majd a Versace éves kampányába is bekerült. Egy hónappal a Grammy-gála előtt aztán a Spice Girlsből ismert Geri Halliwell próbálkozott vele a francia NRJ zenei díjátadón – mérsékelt sikerrel.

J. Lo rögtön aratott vele

Amikor Jennifer Loper feltipegett a színpadra, hogy David Duchovny közreműködésével felkonferálja a Grammy első díjazottját, hatalmas tapsvihar és ováció fogadta. A színész ezt a következő poénnal kommentálta:

„Nos, Jennifer, ez az első olyan pillanat az elmúlt 5 vagy 6 évben, hogy senki nem néz rám”.
 

J. Lo látványa azért is lehetett ennyire maradandó, mert a testhezálló ruha alá mindössze egy bugyit vett fel. A mellbimbóit pedig állítólag ragtapasszal fedte el, hogy elkerülje az egyébként eléggé kézenfekvő villantást. 

ő nem volt odáig érte

Nagyjából Jennifer Lopez volt az egyetlen, aki nem értette, hogy mért olyan nagy szám  a szerkója.

„Szép ruha volt, de fogalmam sincs, hogy miért lett ekkora durranás belőle.”

A hatalmas siker még a tervező Donatella Versacét is váratlanul érte. Azt nyilatkozta, hogy igazi fordulópontot jelentett neki a karrierjében Gianni Versace halála után.