Ian Kilmister, a Motörhead alapítója és frontembere 70 éves volt. Az együttes tájékoztatása szerint a zenész a rák egy különösen agresszív formájában halt meg, és Lemmy is csak december 26-án, két nappal születésnapja után értesült a diagnózisról.

Nincsenek szavak, hogy kifejezzük megdöbbenésünket és szomorúságunkat. Addig is hallgassatok hangosan Motörheadet, hallgassatok hangosan Hawkindot és játsszátok hangosan Lemmy zenéjét. Igyatok egyet... vagy többet. Sztorizzatok, ünnepeljétek ennek a nagyszerű embernek az életét, ő is ezt akarná

– írták az együttes tagjai a Facebookon.

A zenész 1945. december 24-én Stoke on Trentben született. Az idén fennállásának negyvenedik évfordulóját ünneplő Motörheadet 1975-ben alapította. Újító szellemisége révén az évek során Lemmy óriássá nőtte ki magát a rockzene világában, de hírhedt volt életstílusáról is: a nők, a drog és mindenekelőtt az alkohol iránti olthatatlan vágyáról.

A nagybajuszú rocklegenda egészségi állapota néhány éve kezdett romlani, a bandának 2014 elején európai turnéját is le kellett mondania cukorbajának szövődményei miatt. A zenekar nemrég veszítette el egy korábbi, szintén alapító tagját. Phil Taylor dobos 61 éves korában novemberben hunyt el.